20. 2. 2022

S lupou do historie: The Newsroom

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Newsroom (Newsroom) 1×01: We Just Decided To?

plakát

Základní údaje

Název The Newsroom (Newsroom)
Žánr Drama, Politický
Stanice HBO
Vysílání 2012–2014
Počet sérií 3
Premiéra 24. 6. 2012
Délka pilotu 73 minut
Prům. hodnocení 80 % (od 378 uživatelů)

O čem to je?

Seriál ze zákulisí zpravodajského týmu jedné fiktivní kabelové televize. Vše se točí okolo moderátora Willa McAvoye, jeho výkonné producentky Mackenzie MacHale a dalších členů štábu zpravodajství…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Trvalo mi asi dva týdny, než jsem zvládl celou pilotní epizodu. Popravdě, z nuly na sto to nakonec vyletělo neskutečně rychle. Jak jsem se první přibližně třetinu dílu příšerně nudil, tak pak se to zlomilo a já si celou scénu z vysílání báječně užil. Přiznávám, že jsem byl dost napjatý a fandil jim, aby zjistili co nejvíc.

Úplný úvod se dal, to byl slibný začátek, ale pak se to celé zvrtlo a začalo to být ubíjející nuda ohledně návratu po nucené dovolené. Chvilku se tu pak někdo snažil dělat rozruch a pak bum, příběh založený na skutečnosti. Jistě, celé je to napasované na seriál, velká senzace pro neexistující stanici, ale prostě i tak, nabralo to mnohem ostřejší ráz a lepší tempo. Konečně se něco dělo. Trochu jsem začínal mít obavu, že konec trochu upadne, ale nakonec tu bylo to propojení s úvodem, které si Mackenzie nakonec nechala pro sebe.

Hezky se tu ukazuje, že obsazení není všechno. Jak říkám, úvod prostě drhne, můžete být sebelepší herci, ale křičení bude pořád jenom křičení. Když ale přijde na pořádné scény se super textem a akcí, tak je obsazení jen do plusu. Zase popravdě, dokáže tuto laťku udržet seriál i v dalších dílech a řadách.

  • akční scéna při vysílání
  • neskutečný posun z nudy
  • druhá půlka epizody
  • první půlka epizody
  • jen osbazení nestačí
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu