27. 11. 2022

S lupou do historie: Party of Five

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Party of Five (Správná pětka) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Party of Five (Správná pětka)
Žánr Drama
Stanice Fox
Vysílání 1994–2000
Počet sérií 6
Premiéra 12. 9. 1994
Délka pilotu 46 minut
Prům. hodnocení 62 % (od 56 uživatelů)

O čem to je?

Je jich pět, jsou sourozenci a musejí si nějak pomoci. Jejich rodiče byli zabiti opilým řidičem a teď nastal čas, aby všem ukázali, že se o sebe dokáží postarat. A přestože to někdy není vůbec jednoduché, na zábavu je vždy dost času. Jen tak lehce se prostě neztratí.

Trailer
Není k dispozici

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Na tento adventní čas to teda zrovna seriál není, i když člověk se zase zamýšlí nad hodnotami a celkově u seriálu tak nějak může přehodnocovat jisté věci, takže proč ne. Každopádně pro mě to byla trochu rána pod pás, protože se na mě emoce jen hrnuly. Narovinu říkám, že tím nejtěžším ke sledování byla Claudia. Její postava je tak krásně napsaná a s tou svou dětskou nevinností prostě člověku vhání slzy do očí. Jojo, jsem měkkota.

Od premiéry už to budou skoro tři dekády a tak nějak si myslím, že v devadesátkách to fungovalo líp než jak by to táhlo dnes. Dlouho jsem přemýšlel nad tím, kdo má být vlastně cílovka, a úplně netuším. Puberťáci by mi k tomu seděli z pohledu linek prostředních dětí, ale zase asi spíš v těch devadesátkách než dne, jinak je to spíš cíleno na ženy. Ale proč o tom vlastně mluvím. Základ příběhu je jasný, rodiče pěti dětí od miminka po dospělého kluka zemřeli při nehodě a na dětech teď je udělat vše proto, aby spolu zůstaly jako rodina. A pak je to začíná rozbíhat a diferencovat. Pro někoho tu je Julia s milostnými trabli, jiný tu má zmiňovanou nevinnou a obětavou Claudii, dalšího zajímá Bailey snažící se vybalancovat chod rodiny a svůj vlastní život a zbytek třeba táhne nejstarší Charlie, který se konečně musí začít chovat zodpovědně a udržet rodinu nad vodou. Zkrátka to možná s těmi diváky není tak snadné.

Předpokládám, že to časem sklouzne hlavně do škatulky vztahovka, ale u pilotu se mi líbila ta různorodost, která se následně dala protkat milostnými linkami. Herci spolu docela dobře fungují, nějak nevidím problém vtom, že by nemohli být sourozenci, takže se asi dá mluvit i o nějaké té uvěřitelnosti. Přesto, i když byl pilot fajn a užíval jsem si ho i po hudební stránce (R.E.M. třeba), úplně necítím, že by tu bylo něco, kvůli čemu bych musel nebo chtěl pokračovat. Možná někdy dřív, ale při současném množství seriálů spíš ne.

  • hudební složka
  • nevinná Claudia
  • různorodost linek
  • má tendenci stáčet se ke vztahovce
  • funguje víc v devadesátkách než dnes (je to vůbec mínus?)
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu