14. 5. 2017

S lupou do historie: Magic City

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Magic City 1×01: The Year of the Fin?

Medailónek

Název: Magic City (Město divů)
Žánr: Drama / Historický
Stanice: Starz
Vysílání: 2012–2013
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 30. 3. 2012

Kdo?

Tvůrci: Mitch Glazer
Herci: Jeffrey Dean Morgan, Olga Kurylenko, Steven Strait, Jessica Marais, Christian Cooke, Elena Satine, Dominik García-Lorido, Taylor Blackwell, Danny Huston

O čem to je?

V době, kdy Frank Sinatra vítá nový rok v luxusním sále v jednom z nejluxusnějších hotelů snů v Miami Beach, jeho majitel Ike Evans se musí vypořádávat s mafií, svou komplikovanou rodinou a městem na pokraji velké a dramatické proměny. Fidel Castro totiž přebírá kontrolu nad Kubou, která je vzdálena jen 200 mil podél pobřeží. Ve dne je hotel centrem města snů, plné klaunských výstupů a lekci společenských tanců u bazénu. V noci se však odhaluje temná pravda. Dealeiř, striptérky, gangsteři a ti, kteří je zatýkají, na sebe naráží v místních nočních klubek. Pod povrchem číhají rasistické nepokoje. Ike se musí vypořádávat s tímto vším, zatímco mu globální nepokoje bují přímo pod jeho střechou.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status:viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 70 %

Mám ráda seriály s pozlátkem. Magic City má vše – zajímavou dobu, nádherné kostýmy, krásné a svůdné herce, zločin, milostné aférky, tajnosti a lži… to vše v nádherném prestižním hotelu. Přesto mu něco schází. Nedokážu přesně určit, o co jde, ale pilot mě úplně nepřesvědčil, že tohle je seriál, bez kterého bych se nemohla obejít.

Hodně mu prospívá, že se vysílal na stanici Starz. Ta se nebojí žádných výstředností, však si vzpomeňte například na Spartaca nebo aktuální American Gods. I Magic City má spoustu nahoty a násilí, které ukazuje bez studu. Tempo pilotu je ale pořád pomalé a jakmile se vynadíváte na tu nádhernou vizuální stránku, začnete se nudit. Trošku se to zvedne na konci dílu, který dokáže navnadit pro další sledování, ale chtěla bych, aby byl celý díl poutavější.

Herecké obsazení je na špici. Není zde hodně lidí, které bych znala, snad jen s výjimkou Jeffreyho Deana Morgana. Všichni ale odvádí výbornou práci. Do svých rolí se hodí a u všech mě zajímá, jak to s nimi bude dál. Otázkou je, jestli pouze obsazení stačí k tomu, aby si člověk seriál zkusil pustit…

Budu koukat dál? Už mám zhlédnuto komplet a po opakování netoužím. Ale pokud bych pilot viděla poprvé, šanci celému seriálu bych dala, i když bych od něj neočekávala, že se stane srdcovkou (což se ani nestal).

+ kostýmy
+ celá vizuální stránka
+ herci
+ odvážné scény

- pomalé tempo
- chybí tomu správný šmrnc

Moje hodnocení pilotu: 60 %
Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Když jsem se tak rychle podívala na záhlaví seriálu, říkala jsem si, že se nejspíš můžu těšit na sci-fi z prostředí vesmíru. Měla jsem se dívat pečlivěji, je opravdu trapné, že nepoznám luxusní hotel z padesátých let od vesmíru. Ale tak co už.

Rovnou řeknu, že celkem chápu, proč jsem o Magic City nikdy neslyšela. A očividně o něm neslyšela ani většina uživatelů SerialZone, 117 hlasů není tolik. Magic City sice nalákalo známá jména (o takovém Jeffreym Deanu Morganovi či Olze Kurylenko už jste nejspíš v životě slyšeli), ale jinak je tento seriál dost nevýrazný.

Když na scénu přijde mafie, člověku až tuhne krev žilách, ale jinak? Jinak je seriál dost nezáživný a nedá se říct, že by hodinová stopáž byla nejšťastnější volbou, protože je jasně cítit, že tempo prostě nestačí.

Na luxusní prostředí se dobře dívá, volba časového období se zdá zajímavá, herecké obsazení hraje slušně. Přesto se o Magic City rozhodně nedá říct, že by nějak vybočoval z řady průměrných kousků, minimálně já si za celou dobu nevšimla ničeho, co by seriál činilo výjimečným. Takže si nenamlouvám, že by si Magic City našel čestné místečko v mé paměti.

+ momenty s mafií
+ herecké obsazení
+ prostředí

- nevýrazné
- často nezáživné

Moje hodnocení pilotu: 40 %
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
007.dany

007.dany

Jeden čas jsem seriál sledoval a celkem mě bavil.Takže si určitě zaslouží slušné hodnocení.
před 7 roky
Koldik

Koldik

Nepocul som o nom doteraz, ale vyzera to celkom fajn
před 6 roky
Další články k tématu