13. 11. 2019

S lupou do historie: Parade's End

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Parade's End (Konec přehlídky) 1×01: Episode 1?

Medailónek

Název: Parade's End (Konec přehlídky)
Žánr: Akční, Drama, Minisérie, Válečný
Stanice: BBC
Vysílání: 2012
Celkový počet sérií: 1
Premiéra: 24. 8. 2012
Délka pilotu: 58 minut

Kdo?

Tvůrce: Ford Madox Ford (předloha)
Herci: Sam Creed, Benedict Cumberbatch, Rupert Everett, Rebecca Hall, Pierre Van Heddegem, Anna Skellern

O čem to je?

Příběh odehrávající se na pozadí druhé světové války. Hlavním hrdinou je Christopher Tietjens, vysoký státní úředník z bohaté rodiny, jehož manželství se rozsype takřka ihned na svém začátku. Zamiluje se totiž do jiné ženy, po určitou dobu si však přeje zůstat věrný manželce, která sama ale také není zrovna svatá. Aby toho neměl málo, musí se srovnat s částečnou ztrátou paměti, kterou trpěl během války…

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Celkem zajímavý kousek, který je teda na můj v kus možná trochu moc uspěchaný. Během pár minut jsou tu asi tři skoky v čase, což celkem dost narušuje děj. Trochu ty skoky nechápu, když se příběh během pilotu prolíná s minulostí. Buďto bych tedy úvod zpracoval jinak případně něco vyhodil a nechal jen ve vzpomínkové části, nebo seriálu dopřál jednu epizodu navíc, ve které by bylo více prostoru se zabývat vztahy v úvodu.

Herecky je to povedený kousek, obsazení je fajn, výkony super, žádné přehrávání. Charaktery jsou napsány poutavě, takže člověk čeká, co se stane dál, některé věci se dají vytušit, ale pak jsou tu nepatrné nástiny a zvraty, takže si to udrží pozornost. Epizodou se nese takový lehký humor, který doplňuje celý děj.

je to dost takové vztahové a po prvním dílu nemám moc představu, který románek bude kam směřovat, ale tak nějak doufám, že spolu manželé vydrží, protože je mezi nimi taková skvělá chemie, kdy jdou v každé scéně proti sobě, ale vše se odehrává s lehkostí a nic není extra vyhrocené. Závěrečná scéna tedy byla docela napínavá, když došlo ke srážce a dostalo se nám různých střihů v mlze, takže člověk nějakou dobu nic netuší, ta byla teda dost.

Pilot má příjemnou atmosféru a scény jsou dost působivé, to se Britům musí nechat. Proti jiným zpracováním knih tento seriál asi nemá nic moc co nabídnout, teda prozatím se mi to tak jeví. Ale proč ne, jestli máte rádi romanťárny a vztahovky, je toho tu dost a docela to i na svoji délku uteče.

+ obsazení
+ lehkost
+ chemie mezi manželi

- skoky
- člověk netuší na čem je

Moje hodnocení pilotu: 60 %
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Ajka

Ajka

Pro mě byl Parade's End svého času jednou z nejoblíbenějších minisérií, takže bych hodnotila určitě...
před 4 roky
zip

zip

Podívám se, tohle mi úplně uniklo;)
před 4 roky
Další články k tématu