27. 1. 2021

S lupou do historie: Ghost Whisperer

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Ghost Whisperer (Posel ztracených duší) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Ghost Whisperer (Posel ztracených duší)
Žánr Drama, Fantasy, Nadpřirozený
Stanice CBS
Vysílání 2005–2010
Počet sérií 5
Premiéra 23. 9. 2005
Délka pilotu 42 minut
Prům. hodnocení 76 % (od 707 uživatelů)

O čem to je?

Melinda proplouvá mezi oběma břehy v leckdy hrůzyplné, jindy srdcervoucí, ale většinou také humorné snaze dělat prostředníka mezi duchy a jejich lovci. Mrtví hovoří a ona jim naslouchá.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno několik epizod
Hodnocení celého seriálu: –

Zase jsem jednou zjistil, že pilot je pro mě úplnou novinkou a nikdy jsem ho neviděl, o to větší zábava to pak je. Sledoval se docela dobře, na CBS i celkem temná atmosféra, věřím že při sledování v noci ve tmě může nastat dobrá paranoia, ale přeci jen mi tu v atmosféře chybělo něco z pozdějších epizod.

Jennifer Love Hewitt je v této roli skvělá jako asi v žádné jiné. Melinda já naprosto sedla a díky ní si taky seriál oblíbilo tolik diváků. Už tu byly čarodějky, ale jsem rád, že CBS šla do tohoto nadpřirozeného tématu a zhostila se zpracování tak dobře, ono nepřepísknout to a nenatočit úplně frašku taky není úplně lehké.

Pilot jsem si užíval, byl z těch, kde je rychlejší začátek, takže se divák rychle zorientuje v příběhu a pak už to jen jede. Navíc tady si člověk nějak nemohl být ani ničím jistý a já osobně v průběhu zjišťoval, kde jsem se nechal nachytat, jako třeba při scéně s bratrem.

Za mě i po letech s usazeným prachem hodně povedený kousek, vyvážená napínavější a tajemnější stránka s tou více citovou, která se v tomto případě nedá vynechat. Trochu se zabrousí i do osobních životů hrdinů, ale rozhodně nejde o nějakou přeslazenou nucenou linku, opět sem hezky zapadá a s příběhem pilotu pěkně souvisí.

  • Jennifer Love Hewitt
  • pojetí tématu
  • temnější nádech
  • chybí tu atmosféra dalších dílů
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
AislinK

AislinK

Tak tenhle seriál mě nějak obešel. Ale taťka ho docela žral, co si pamatuju. :D
před 3 roky
Petyer

Petyer

Tak toto je moja srdcovka, pripomina mi to casy takych serialov ako Mentalista, Castle, Bones a pod. Videl...
před 3 roky
andromache

andromache

Ach Melinda.. Já ten seriál měla fakt hrozně moc ráda.. Nepovažuju se za kdovíjakou cíťu, ale prostě tohle...
před 3 roky
Další články k tématu