13. 2. 2022

S lupou do historie: Unforgettable

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Unforgettable (Vzpomínky) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Unforgettable (Vzpomínky)
Žánr Krimi, Drama, Mysteriózní
Stanice A&E
Vysílání 2011–2016
Počet sérií 4
Premiéra 20. 9. 2011
Délka pilotu 42 minut
Prům. hodnocení 72 % (od 432 uživatelů)

O čem to je?

Bývalá newyorská detektivka Carrie Wellsová trpí zvláštní nemocí, díky které si je schopná zapamatovat každičký okamžik svého života. Rozhovory, místa činu, prostě cokoliv, co kdy viděla, už nedokáže zapomenout. Kromě jediné výjimky. Za žádnou cenu si nedokáže vybavit podrobnosti z místa činu vraždy své sestry. I když i to se začíná měnit…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno pár náhodných epizod
Hodnocení celého seriálu: –

Tento koncept funguje zaručeně snad v každé podobě, takže ano, tento pilot jsem si užil. Herecky jsou tu samá známá jména, která k sobě hezky pasují a vytvářejí rozmanitý, i když trochu prvoplánový, tým. Poppy Montgomery role skvěle sedí, všechno jí to věřím a navíc k sobě pasují i s Walshem. Je trochu škoda, že zatím nebylo víc prostoru pro zbytek týmu, ale na to je ještě času dost a aspoň nešlo o nudnou představovačku.

Příběh je docela smutný, ale neřekl bych, že je z kategorie těch, kdy člověk s obětí neskutečně soucítí a díl ho neskutečně sebral. Každopádně na úvod je to fajn, líbí se mi ten rozjezd, kdy se Carrie vlastně jen náhodou na schodech připlete k vraždě, která ji svede dohromady s jejím bývalým. Vymyšlené je to dobře, není to nijak extrémně šroubované. Takže proč ne.

Vzpomínání je tu taky uděláno pěkně, líbí se mi to čekání, až se Carrie pohne ve vzpomínce, aby viděla nějaký detail, takže je to takové přirozenější. Dalším plusem pak je, že se vyhýbáme předvídatelnosti. Místo prvoplánové ochrany svědků je tu snaha o nový život. Nic tu nijak závažně nevybočuje, žádný zásadnější problém tu taky není. Sice nejde o úplnou závislost, ale kvalita tu je a sledování si užijete.

  • uvěřitelnost
  • známé tváře
  • smysluplnnost
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Micuda98

Micuda98

Seriál ještě dokoukaný nemám, ale jinak se omlouvám, že jsem nenapsal názor... jaksi mi nedošlo, že mám...
před 2 roky
Arkantos

Arkantos

Tak za trest pozrieš celú trilógiu Hobita :-D
před 2 roky
Micuda98

Micuda98

Je to v plánu. 😅
před 2 roky
Další články k tématu