2. 9. 2020

S lupou do historie: Relic Hunter

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Relic Hunter (Lovci pokladů) 1×01: Buddha's Bowl?

plakát

Základní údaje

Název Relic Hunter (Lovci pokladů)
Žánr Akční, Dobrodružný, Fantasy, Mysteriózní
Stanice Syndication
Vysílání 1999–2002
Počet sérií 3
Premiéra 20. 9. 1999
Délka pilotu 43 minut
Prům. hodnocení 68 % (od 782 uživatelů)

O čem to je?

Sydney Fox je neortodoxní profesorka historie s nezkrotnou touhou po vzrušení a vášní pro dobrodružství. Jejím novým asistentem se stává Nigel Bailey, který brzy zjišťuje, že nepůjde jen o práci na akademické půdě, ale že společně se Sydney bude čas od času vyrážet na dobrodružné výpravy za artefakty po celém světě. V cestě dvojici ale stojí tajné vládní agentury, soukromí sběratelé, muzejní kurátoři, soudní vykonavatelé, náboženské osobnosti, politici, nekonformní boháči, fanatici a zloději, před kterými musejí tyto historické kousky chránit.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Na tento seriál jsem se těšil už strašně dlouho a něco podobného mi od zrušení Knihovníků chybělo. Můžu říct, že jsem rozhodně nebyl zklamaný a hned po pilotu jsem se vrhl na další díl. Sice to není seriál, který by vás naprosto vtáhl, asi je to absencí něčeho dlouhodobějšího, co by chtěl člověk odhalit, ale celkově to funguje parádně, takže chuť ke sledování dalších dílů tu je.

Rozhodně jsem se tu těšil na Lindy Booth, kterou jsem nakonec téměř nepoznal, dvacet let zpět mi dobře pomotalo hlavu, nakonec mě trochu zklamala, ani jako herečka, ani jako postava, ale tím, jak málo prostoru dostala, a to ještě hrála úplnou blondýnu. Dobře, nezklamala mě ona, zklamali mě scenáristé/tvůrci. Jinak obsazení hlavní dvojice je taky perfektní, Tia Carrere se skvěle předvedla ve dvou, třech rozdílných polohách, jako uhlazená profesorka, jako svérázná profesorka názorných ukázek a jako dobrodruh, všechno jí žeru a je to super. Christien Anholt ji taky příjemně doplňuje, líbí se mi opět koncept Brit+Američanka, on tam zkrátka vnáší něco nečekaného. Plus oceňuji, že už v úvodním díle jsme se dočkali někoho z hrdinčiny minulosti.

O honbě za artefakty už vzniklo množství filmů a taky seriálů, takže se možná naskýtá otázka, co víc má zrovna tento seriál. ve své době měl rozhodně na kontě originalitu, ale ta přetrvává i dodnes. Žádná honba za kopím osudu nebo archou úmluvy, místo toho tvůrci udělali odvážný krok (dobře, v té době to asi bylo opravdu jinak) a vrhli se na vyprávění příběhů ne až tak známých, místy smyšlených předmětů. Rozhodně bylo z čeho vybírat, ostatně o tom mluví i vznik tří sérií.

Je tu fajn chemie mezi hlavními postavami, prozatím tu není žádný tlak kolem párování těchto postav, na to je ještě čas, takže je tu opravdu dost prostoru na vykreslení charakterů a na předvedení dobrodružství, které působí dost akčně, souboje, útěky, uvěznění v soše, zkrátka na to, jak je epizoda krátká, se toho stihlo udát dost, krásně to uteklo a nebyla tu žádná hluchá místa. Za mě, jak jsem naznačil už v úvodu, spokojenost, rozhodně si ke mně seriál průběžně ve volných chvílích najde cestu.

  • chemie mezi postavami
  • originalita artefaktů
  • akčnost
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Petyer

Petyer

hned ako som zbadal, ze ktory serial bude v rubrike, tak to vo mne nostalgicky vyvolalo spomienky na...
před 3 roky
Yellow

Yellow

Nemůžu začít poskakovat a vykrikovat, že to bylo mé dětství nebo puberta, ale párkrát jsem kolem toho...
před 3 roky
Luisa

Luisa

Jaj!!! To jste me potesili ☺️☺️☺️ Tento serial primo zvoznuji ☺️☺️☺️ Onehdal jsem ho znovu dodivala ☺️☺️☺️ ...
před 3 roky
Další články k tématu