16. 10. 2019

S lupou do historie: Ground Floor

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Ground Floor (Suterén) 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Ground Floor (Suterén)
Žánr: Komedie, Sitcom
Stanice: TBS
Vysílání: 2013–2015
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 7. 11. 2013
Délka pilotu: 25 minut

Kdo?

Tvůrce: Bill Lawrence
Herci: Skylar Astin, James Earl, Rene Gube, Briga Heelan, John C. McGinley, Rory Scovel

O čem to je?

Brody mladý a nadějný bankéř pracující ve vrchní patře mrakodrapu se shledává s Jenny z přízemí, jejich světy se střetnou a po strávené noci si jsou stále blíž. Oba se ovšem z rozdílných pohnutek snaží vztahu vyhnout. Přeci jen vztah toho z hora a té ze spoda může mít jen jeden směr.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Po pilotu jsem měl dost smíšené pocity. Na jednu stranu mi hlavou jelo, jak jsem mohl o tomto seriálu nevědět, na straně druhé jsem přemýšlel, jestli se mi to vážně tak moc líbilo.

Seriál je zasazený do fajn prostředí, vše je sice podtrženo vyhraněně mužskou společností, což by každému nemuselo sedět, ale i přes to si pilot drží odlehčenou atmosféru a maskulinita je spíš prvkem, od něhož se odvíjí vtipy. Celkově mi to trochu působí, jakoby někdo vzal Teda z HIMYMu a strčil do Barneyho světa, ať si poradí. Má to takový příjemný příběh, rychle to uteče a nijak zvlášť to ani nedrhne.

Obsazení a postavy jsou tu rozmanité, pevně věřím, že se v dalších dílech dočkáme vícero epizodních rolí, které tomu budou sedět a nabořovat zabíhající se příběh. Protože samo o sobě, kdyby měly být celé dvě série jen o vznikajícím a odpíraném vztahu Brodyho, tak si to dlouho neudrží vtipnost, kvalitu ani diváky.

Jak už jsem řekl, uteklo to fakt rychle a kdyby nebylo množství dalších věcí, okamžitě bych to jel maratonem bez ohledu, co se kolem děje. Navíc mimo vše zmíněné se těším ještě na scény ve výtahu, který tu bude jedním z nosných prvků. Tyto scény miluju v NCIS a tady to bude určitě taky bomba. Dohromady mi to po pilotu zkrátka dává fajn oddechovku na víkendový maraton, když chcete jen tak vypnout. A osobně ho asi prozatím vidím i jako náhradu za HIMYM.

+ postavy
+ prostředí
+ scéna s doutníky, vlastně celkově šéf
+ výtah
+ náhrada za HIMYM

- smíšené pocity

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
CUTE_BUT_PSYCHO

CUTE_BUT_PSYCHO

Seriál som pred pár rokmi pozerala a prišiel mi super, presne taká oddychovka na maratón. Problém ale bol...
před 4 roky
DenaaS

DenaaS

dalsia moja srdcovka. nechapem amikov.. dobre serialy pohodove rusia... hold iny narod...
před 4 roky
Další články k tématu