20. 12. 2021

S lupou do historie: Chicago Hope

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Chicago Hope (Nemocnice Chicago Hope) 1×00: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Chicago Hope (Nemocnice Chicago Hope)
Žánr Drama, Lékařský
Stanice CBS
Vysílání 1994–2000
Počet sérií 6
Premiéra 18. 9. 1994
Délka pilotu 43 minut
Prům. hodnocení 59 % (od 706 uživatelů)

O čem to je?

Vteřiny, které rozhodují o životě a smrti. Personál nemocnice musí být připraven, osobní problémy jdou stranou. Nad vším bdí nesmlouvavý ředitel.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno něco málo
Hodnocení celého seriálu: –

Asi bychom se toho brzy přejedli, ale takto nějak by měla začínat lékařská dramata. Hned od začátku se něco děje, navíc jsou pro díl zvoleny zajímavé případy, takže pilot táhne a není prostor na nudu. Jen je teda pravda, že by se mohlo stát, že úvodním dílem seriál nastaví tak vysokou laťku, že už ji bude jen podlézat.

Je to sice drama, jistě, rozebírají se tu vztahy, jo, ale prostě je tu vidět, že nejde o nekonečný koncept, kde by se případy tahali do úplných absurdit a neskutečně vypjatých situací, které jsou nakonec stejně odsunuty na vedlejší kolej, nakolik primární jsou romantické linky hlavních postav. Zkrátka a dobře, seriál z nemocničního prostředí se dá udělat kvalitní s důrazem na pacienty a přesto natočit +100 dílů.

Myslím, že velkým přínosem pro děj je zapojení rady. Vlastně celkově prostředí nemocnice, která není úplně běžnou nemocnicí, je fajn oživením. Větší prostor dostávají emoce a „osobní“ zapojení zdravotníků, takže najednou dostává příběh duši. A obsazení tomu jen dává třešinku.

  • dějově pilot jak má být
  • větší prostor pro nemocnici
  • případy
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
malina2035

malina2035

jéé, tenhle seriál jsem měla ráda, i když jsem ho nikdy nedokoukala. Teď jsem se podívala kolik jsem mu...
před 2 roky
andromache

andromache

No nevím. Na rozdíl od ER mě Chicago hope nikdy nebavila.. Asi pro mě měli krajně nesympatický cast. Ale je...
před 2 roky
LuciaG

LuciaG

Myslím, že toto bol môj prvý lekársky seriál. Mne sa práveže páčili takmer všetky postavy. TOP 3 Billy,...
před 2 roky
Další články k tématu