19. 9. 2021

S lupou do historie: Extant

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Extant 1×01: Re-Entry?

plakát

Základní údaje

Název Extant
Žánr Drama, Mysteriózní, SciFi
Stanice CBS
Vysílání 2014–2015
Počet sérií 2
Premiéra 9. 7. 2014
Délka pilotu 41 minut
Prům. hodnocení 69 % (od 410 uživatelů)

O čem to je?

Astronautka Molly Woods se vrací z třináctiměsíčního pobytu ve vesmíru zpět na Zemi. Nejsložitější se pro ni zprvu zdá být opětovné navázání vztahu se svou rodinou, který byl po dlouhém odloučení dost narušen. Později ale přichází větší problém. Molly zjistí, že během pobytu ve vesmíru otěhotněla. To by nebylo nic tak kuriózního, kdyby nebyla na sólové misi…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Trochu takový koncept Akt X, ale pro pilot příběh sloužil celkem dobře. Po prvním díle nedokážu úplně s jistotou říct, kam se bude seriál ubírat, protože se to jeví jako jeden z těch konceptů, co bude dál uvidíme až ve chvíli, kdy dostaneme objednávku další série. Každopádně zatím t silně vypadá na variantu všechno souvisí se vším.

Asi nejvíc nalákala hlavní záhada, co se stalo ve vesmíru. Syn nesyn a s tím možná hrozba ovládnutí civilizace umělou inteligencí mě v tak krátkém čase úplně neoslovila, podobně tomu je i v případě tahání za nitky a pozadí na nejvyšší úrovni. Všechno to sice k příběhu patří, ale hlavním lákadle zkrátka zůstává těhotenství a zapojení ostatních.

Obsazení je zajímavé svou rozmanitostí, tvůrci se nevrhli jedním směrem, ale snažili se o oživení prostřednictvím známých i méně známých jmen, což dohromady docela dobře funguje. Jen Goran Visnjic u mě svými jinými rolemi způsobil, že mu tu teď moc nevěřím a čekám nějakou levárnu.

Je jasné, že nepůjde o žádný scifi klenot, ale nějakou úroveň by to mít mohlo, pokud se obě série uchopili správně. Dokonce i přes omezené časové možnosti uvažuju o tom, že dám šanci všem dílům, protože mě záhada opravdu láká.

  • rozmanité obsazení
  • zajímavá záhada
  • ostatní záhady
  • těží z jiných projektů
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Arkantos

Arkantos

Strašná škoda, že to nedostalo tretiu sériu, ktorou by sa to ukončilo.
před 2 roky
Další články k tématu