7. 2. 2021

S lupou do historie: The Librarians

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Librarians (Knihovníci) 1×01: And the Crown of King Arthur?

plakát

Základní údaje

Název The Librarians (Knihovníci)
Žánr Akční, Drama, Fantasy
Stanice TNT
Vysílání 2014–2018
Počet sérií 4
Premiéra 2014
Délka pilotu 46 minut
Prům. hodnocení 75 % (od 977 uživatelů)

O čem to je?

Flynn Carsen je Knihovníkem už deset let, většinu času bez strážkyně, nyní, v čase kdy se Hadí bratrstvo snaží navrátit magii spět do světa, Knihovna našla tu pravou osobu, plukovníka Eve Baird, která by Knihovníka měla držet při zemi. Co začíná jako jediné společné dobrodružství a záchrana Jacoba Stonea, Cassandry Cillian a Ezekiela Jonese, se rychle mění v první společnou akci na záchranu světa. Knihovna má od teď čtyři Knihovníky a novou strážkyni

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 80 %

To už je šest let od premiéry seriálu a šestnáct od prvního filmu? Při sledování to bylo, jako bych film viděl poprvé teprve včera. Trilogie byla perfektní, když vznikl seriál na ni navazující, byla to pecka. Stejně jako toto připomenutí.

Je perfektní, jak se podařilo vrátit atmosféru filmů po tolika letech. Stejná skvělá hudba, stejná Charlene, Judson (jsem tak rád, že navíc nebyli jen v pilotu) i Flynn, to je neskutečné. Všechno je jako tehdy a ještě mnohem lepší. Pilot hezky nastínil, co se bude dít, ale zároveň neprozradil, jakým směrem se budou věci ubírat. To začne divák tuši až na konci dílu druhého, respektive konci úvodního dvojdílu.

Obsazení je perfektní, je super, že se vrátila oblíbená trojka z filmů. Strážkyni a trojici zachráněných potenciálních Knihovníků si dnes taky nedokážu představit s lepší obsazením. A jen taková poznámka na okraj než se dostanu dál, podle věku Johna Harlana Kima by Ezekielovi v době prvního filmu a tedy doby, kdy dostal obálku, bylo 11, to fakt? Třicátník Flynn jako nový Knihovník mohl být pomalu ještě ani ne puberťák.

Pilot za mě patří k lepším epizodám a celkově první s druhou sérií patří za mě k nejlepší. Samozřejmě je škoda, že pětky už jsme se nedočkali. Jedinou vadou v první sérii je pro mě konec, čekal jsem něco akčnějšího po slovech Morgan le Fay, ale i tak je to příjemná podívaná. A pak ještě skutečnost, že Jenkins je až ve druhé půlce pilotu.

Za sebe můžu pilot, trilogii i celý seriál jedině doporučit. Plusem pro angličtinu neznalé je, že před pár dny byly konečně uvedeny česky i celá třetí a čtvrtá série. Pokud máte rádi honbu za artefakty, směle do toho. Navíc po Relic Hunter konečně nadešel čas vidět Lindy Booth v akci.

  • skvělé navázání na filmy
  • příjemné obsazení
  • uteče a navnadí
  • chybí Jenkins
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
hacker3985

hacker3985

jo to byl vyborny odpocinkovy serial
před 3 roky
pozitkar

pozitkar

Já byl za takové nablblé, ale pro náročného diváka, seriály docela rád. Počínaje Heurékou, Skladištěm 13...
před 3 roky
Jenny17

Jenny17

Oblíbený seriál opravdu relax - dobrodružný, víc takových seriálu...
před 3 roky
Další články k tématu