29. 3. 2017

S lupou do historie: The Lying Game

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Lying Game 1×01 – Pilot?

Medailónek

Název: The Lying Game
Žánr: Drama / Teen
Stanice: ABC Family
Vysílání: 2011–2013
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 15. 8. 2011

Kdo?

Tvůrci: Sara Shepard (předloha), Charles Pratt Jr.
Herci: Alexandra Chando, Allie Gonino, Blair Redford, Andy Buckley, Helen Slater, Kirsten Prout, Alice Greczyn, Charisma Carpenter, Christian Alexander, Sharon Pierre-Louis

O čem to je?

The Lying Game sleduje Emmu, dobrosrdečnou dívku z dětského domova, která se dozví, že má identické dvojče. Sutton byla adoptována zámožnou rodinou a má vše, co si může přát. Poté, co se dívky setkají, si Emma a Sutton vymění role. Sutton odjíždí do Los Angeles hledat jejich pravé rodiče a Emma mezitím supluje v její rodině.

Seriál je adaptací bestselleru od Sary Shepard, která také napsala Pretty Little Liars. Obě knižní série se dočkaly seriálové předělávky na ABC Family (Freeform).

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 80 %

Seriál vznikl v době, kdy stanice ABC Family (dnešní Freeform) těžila ze zlaté žíly. Vytvářela seriály jako na běžícím páse a všechny byly určeny pro konkrétní skupinu dospívajících dívek. Šlo o dokonalou a zábavnou kombinaci sexy The CW a dětinského Disney. Seriály od ABC Family nebyly tak svůdné a nutně o sexu, ale rozhodně se na ně skvěle koukalo. Krásní herci, krásná luxusní prostředí a spousta tajemna. Však si vzpomeňte na první série Pretty Little Liars a hned vám bude jasné, o čem mluvím.

The Lying Game perfektně zapadá do své doby a na svou stanici. Pilot je jedno klišé vedle druhého, ale prostě se od něj nemůžete odtrhnout. Hlavní představitelka hraje dvojroli a jde jí to skvěle. Je moc pěkná a obě její postavy jsou úplně jiné. Je rozhodně zábava sledovat, co se stane, když se jedna začne vydávat za druhou.

Samozřejmě nechybí láska, zrada, záhada a spousta zvratů, twistů a různých překvapení. Díky tomu všemu pilot neuvěřitelně rychle uteče a vy překvapivě zjistíte, že ač možná nejste cílová skupina, sledování jste si užívali a nejraději byste si dali další díl.

V podstatě ani nemám, co bych vytkla. Možná začátek, který se snažil chudnou ségru vykreslit opravdu jako největší chudinku z té nejhorší možné rodiny, ten byl až moc depresivní. Ale jakmile se příběh přesunul do luxusní vily, tomu neuvěřitelnému šatníku a povrchním rozmazleným zbohatlíkům, začal připomínat mix The O.C. a 90210 a už to jelo.

Budu koukat dál? Už jsem viděla komplet a spoiler alert: náhlé zrušení přineslo tak cliffhangerový závěr, že se vám opravdu chtělo řvát do monitoru. Jinak je to ale perfektní seriál, u kterého jsem se bavila od začátku do konce a kdybych měla čas, klidně si ho znovu dám.

+ postavy
+ luxusní prostředí
+ zvraty, záhady

-pro kluky to asi moc není

Moje hodnocení pilotu: 90 %
Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: – 

Když mi ragelly naznačila, že další pilot, který mě čeká, je opět ze stáje soap oper, naprosto upřímně říkám, že jsem se hned začala křižovat (no dobře, to ne) a litovat toho, jak krutý a smutný životní osud mám (to vážně ano!).

Výsledek mě ovšem velmi příjemně překvapil. Samozřejmě, opět je to seriál o mladistvých a o jejich problémech, milostných patáliích, životě mezi smetánkou,… (Všimli byste si, kdybych teď ve svém výčtu pokračovala slovy „blá, blá, blá“? Ono by to vyšlo vcelku nastejno.), ale nutno uznat, velmi slušně natočený. Své téma zpracovává způsobem, který diváka dokáže zaujmout, a i když se vážně nedá říct, že by byla zápletka na drama nějaká „hluboká“, seriál nenudí a i takového odpůrce soapek, jako jsem já, dokáže zaujmout.

Postav není mnoho, minimálně má každá možnost se projevit a divákovi nedělá problém postavy poznat. Seriál v jejich vývoji (respektive postupném odhalování jejich identit) dokáže vcelku překvapit, postavy celkově jsou (jako vlastně i celý seriál) zkrátka sympatické. Seriál se nespoléhá jen na tu hromadu teenagerů, kterou má, ale vsází na slušně zpracovanou zápletku, která, ač není nejsložitější, dobře funguje a diváka baví. Dokonce je občas cítit i nějaké to napětí. Takže sledování nenudí, a navíc je seriál zpracován dostatečně “inteligentně“, takže při sledování není nutné si vlastní rukou obouchávat obličej.

Pilot trvá tři čtvrtě hodiny, ale přesto ubíhá jako voda a snadno si dokáže získat divákovu pozornost (a to i ve velmi rozespalých sedm ráno). Nemůžu říkat, že jsem toto čekala, protože jsem vzhledem k žánru čekala spíš 45 minut nudy a utrpení, ale zjištění, že to jde i (mnohem) lépe, mě těší. Normálně by to bylo za sedmdesát, ale za to žánrové překvapení desítku ještě přidám.

+ i přes jistou „soapkovitost“ nenudí
+ sympatické postavy, jejichž počet není přehnaný
+ dobře zpracované, z jednoduché zápletky dostává i napětí

- za jak dlouho asi začnou nudit všechny ty problémy náctiletých?
- některé prvky možná trochu přehnané

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Míša Mikye-Bookworm Hrubá

Míša Mikye-Bookworm Hrubá

Seriál sem zbožňovala a neskutečně mě naštval ten náhlý konec :'(
před 7 roky
Destinytte

Destinytte

The Lying Game mě docela bavila, ale to ukončení... Míra mého naštvání ani nejde popsat. :D
před 7 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Někdy průměr, někdy mě zase bavil. Ale ten konec byl k vzteku.
před 5 roky
Další články k tématu