15. 12. 2021

S lupou do historie: iZombie

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte iZombie 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název iZombie
Žánr Drama, Mysteriozní, Zombie
Stanice The CW
Vysílání 2015–2019
Počet sérií 5
Premiéra 17. 3. 2015
Délka pilotu 43 minut
Prům. hodnocení 81 % (od 1380 uživatelů)

O čem to je?

Olivia je lékařka, která vezme místo v kanceláři koronera, ne však proto, že by po takové kariéře toužila, ale tak nějak jí nic jiného nezbývá. Její slibně rozjetá kariéra kardiochirurga totiž skončila ve chvíli, kdy souhlasila, že půjde na párty, kterou následně napadli zombie. Pět měsíců po této události tedy pracuje v pitevně, kde má přístup k mozkům, které musí jíst, aby si udržela svou lidskost. Nicméně se všemi mozky, které pozře, získá zároveň vzpomínky lidí, kterým mozek původně patřil. Ve spolupráci s detektivem z místního oddělení je tak schopna řešit případy vražd a pomáhat těm, kteří už si sami pomoct nijak nemohou…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Na tento seriál jsem se těšil neskutečně dlouho, ale ani za rok a půl od ukončení se prostě nenašel čas. Konečně je to tady a já si pilot užil báječně, i když jsem ho sledoval i kvůli SLDH. Docela rychle se všechno rozjelo na to, že původně vypadalo, že se úvod povleče. Vlastně s tempem, které pilot nasadil na začátku díl i končil, jelo to na jedné vlně, bez jakéhokoli zaváhání. Navíc ten hezký konec s veselou Olivií, to bylo krásné.

Úplně tu žeru Rose McIver, to byl dokonalý přerod z nenápadné postavy do někoho, kdo se stal oblíbenou postavou během jediného okamžiku. O to příjemněji se budou další díly sledovat. Zbytek obsazení a postav je taky fajn, ale ti už dodávají jen vtip, konspirace atd. Ne že by to mělo být špatně.

Děj pilotu je příjemně vystavěný, na nějakou dobu zapomenete, že by mohla hrozit zombie apokalypsa, zatímco si užíváte krimi mysteriózní linku. A pak přijde konec. Rozhodně pro pilot dobře rozložené, netlačí se tu na pilu, není tu toho nacpaného zbytečně moc a je představeno všechno, co je třeba. Jednoznačně mě tento super díl navnadil na pokračování ve sledování, takže i kdybych se netěšil už tak na iZombie, po této podívané bych se nedočkavostí musel hned vrhnout na další díly.

  • na Rose McIver se dobře dívá
  • přerod Olivie
  • vyvážený mix pro pilot
  • neotřelé
  • už jsem zmiňoval Rose McIver?
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
F.Valek

F.Valek

Moje milovaná iZombie, nejlepší seriál, moc mi chybí a stále nemá náhradu...
před 2 roky
andromache

andromache

Major mi ani tak nevadí. Zato Blaine je neskutečná svině, kterou měli dekapitovat při první...
před 2 roky
Kyra01

Kyra01

Hlavne prvé dve série boli výborné, ale aj potom to bolo dobré 🙂 Presne, Majora som neznášala, stále...
před 2 roky
Další články k tématu