26. 10. 2021

S lupou do historie: Studio 60 on the Sunset Strip

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Studio 60 on the Sunset Strip (Studio 60) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Studio 60 on the Sunset Strip (Studio 60)
Žánr Drama, Komedie
Stanice NBC
Vysílání 2006–2007
Počet sérií 1
Premiéra 17. 9. 2006
Délka pilotu 43 minut
Prům. hodnocení 79 % (od 126 uživatelů)

O čem to je?

Když tvrdě kritizovaný výkonný producent dlouholeté noční show, uvádějící komediální skeče, přeruší živé vysílání a využije té chvíle, aby s hořkostí řekl, co si doopravdy myslí, lidi z branže, média i diváci jsou zmateni. Do tohoto famózního skandálu vstupuje – v noci před svým prvním pracovním dnem – chytrá a sebevědomá vedoucí zábavy Jordan McDeereová , která se postaví proti šéfovi televize Jacku Rudolphovi. Najme vynikající leč nevypočitatelný tvůrčí tandem, Matta Albieho a Dannyho Trippa , kteří před lety museli pod zástěrkou kontroverzních sporů pořad opustit, a nyní se vracejí na výsluní. Cal Shanley je režisér, který neztrácí chladnou hlavu, a Harriet Hayesová spolu se Simonem Stilesem a Tomem Jeterem jsou tři hvězdy této show.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

To byl neskutečný mix skvělých herců, zabalený do vtipů a scén dotažených do absurdit. Tato komedie mi neskutečně sedla, dodala mi neuvěřitelnou dávku energie (díky tomu teď taky můžete číst tento názor) a vlastně mi ukázala, že nikdy není až tak zle.

Do jediného pilotu se vlezlo tolik narážek na úplně všechno, až to není možné. Podobně jako měl odvahu výkonný producent Studia 60, měli odvahu i tvůrci tohoto seriálu, kterým se vyplatilo přinést seriál na obrazovky. Aspoň pilot tak působí, zrušení po první sérii mluví o něčem jiném.

Díl se nijak zvlášť nevlekl, odehrával se v super prostředí a přišel s konceptem showbyznysu i s dalšími seriály v době, kdy ještě nebyl tento nápad tak profláklý a vytěžovaný. Za mě je to taková fajn oddechovka, u které vypnete, po skončení dílu si nebudete nic moc pamatovat a budete moct jít zase dál. Proč ne, třeba k večeři ideálka.

  • mix obsazení
  • prostředí showbyznysu
  • vtipné
  • nezanechá hlubší dojem
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
paliv232

paliv232

60 on the Sunset Strip je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, všichni herci válí a miluju ty jejich...
před 2 roky
Další články k tématu