10. 6. 2018

S lupou do historie: Breaking In

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Breaking In 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Breaking In
Žánr: Komedie
Stanice: Fox
Vysílání: 2011–2012
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 6. 4. 2011
Délka pilotu: 22 minut

Kdo?

Tvůrce: Adam F. Goldberg, Seth Gordon
Herci: Bret Harrison, Alphonso McAuley, Christian Slater, Odette Annable, Megan Mullally, Erin Richards

O čem to je?

Skupinka mladých géniů je zaměstnána ve firmě, která se specializuje na profesionální zabezpečení systémů. Jejich úkol je však lehce neortodoxní – vždy se mají k zákazníkovi „nabořit“, aby ten zjistil, jak proniknutelná či neproniknutelná je jeho bezpečnostní síť.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 60 %

Seriál jsem viděla komplet a i když nepatří mezi mé srdcovky, považuju ho za povedený. Pamatuju si, že tenkrát před lety mě k němu nalákal hlavní hrdina, kterého jsem čerstvě viděla v Reaperovi. Tato role je docela podobná, možná trošku dospělejší, což mi vůbec nevadí.

Nehledě na to, jaký je seriál celkově, pilot je výborný. Seznámíme se s originální skupinkou postav, které společně tvoří výbornou pracovní i přátelskou partu. Vlastně mi to trošku připomíná odlehčenou verzi Breakout Kings (nebo Leverage, jak chcete), což je přesně podle mého gusta. Každý umí něco jiného, ale všichni mají originální nápady, které jim pomůžou v krimi činnosti. A to je podle mého názoru vždycky zábava.

Upřímně mě postavy tak zaujaly, že ani nevím, která je po pilotu moje nejoblíbenější. Los asi padne na Oze, který je prostě neskutečně cool. Slatera mám ráda snad ze všech jeho seriálových rolí, i když před Mr. Robotem dlouho neměl štěstí, všechno mu po první řadě rušili. Oz je perfektní a dokáže si svůj tým vždycky skvěle dát do latě. Nicméně interakce mezi Cashem a Cameronem mě vždycky skoro rozbrečely smíchy. Fakt pilotu nemám téměř nic, co bych vytkla.

Celých 20 minut uteklo jako lusknutím prstu a téměř v každé scéně byly hodně povedené vtipy a situace. Fox komedie dělat umí, nebo alespoň v minulých několika sezónách to tak vypadalo. Uvidíme, jestli i v nové sezóně dokáže něčím zaujmout.

+ výborné vtipy
+ svěží atmosféra, téma
+ postavy

Moje hodnocení pilotu: 90 %
Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Ale jo, docela mě překvapuje, že jsem tenhle seriál ještě neviděla. Zdá se totiž jako přesně ten typ seriálu, který bych já sledovala. Vlastně pár relativně podobných už jsem viděla.

Nejdůležitějším prvkem jsou samozřejmě postavy. Geniální jsou všechny, ale hlavně špičkování Camerona a Cashe mě dostávalo do kolen, to přiznávám. Nebo ty scény s dortem! Celkově se divák při sledování nasměje dost.

Což ale neznamená absenci slabin. Něco vtipné prostě není a některé věci mohli tvůrci s klidem vynechat. Tímto zdravím potenciální vztah Melanie a Camerona. Ale vážně, musí mít každý hlavní hrdina každého seriálu nějakou ženskou, kterou musí za každou cenu získat, neboť netouží po jiné? Ale no tak! Tvůrci, musíte si to pořád takhle zjednodušovat?

Když ale zanedbám pár těhlech uklouznutí, bavila jsem se. Hned několikrát jsem se zasmála nahlas, všechny postavy jsou trhlé správným způsobem (navíc neotravně) a všechny mají takové to správné charisma. Nápad a tím pádem obsah znějí skvěle, tohle by mohlo být opravdu dobré. Kdybych to viděla.

+ námět, humor
+ postavy a jejich špičkování

- některé vtipy nevyšly
- zbytečný potenciální vztah

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Longsword

Longsword

Další seriál, který byl skvělý, zábavný, dokázal udělat přesně to, co člověk od televize očekává. Dát mu na...
před 5 roky
Destinytte

Destinytte

Tyjo, o tomhle seriálu jsem nikdy neslyšela. :D
před 5 roky
Nira

Nira

Ani já ne! Škoda, že mám celý watchlist v červených číslech... ale i tak si ho tam přidám, tohle...
před 5 roky
Další články k tématu