29. 11. 2020

S lupou do historie: Faking It

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Faking It (Předstírání) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Faking It (Předstírání)
Žánr Komedie, Teen
Stanice MTV
Vysílání 2014–2016
Počet sérií 3
Premiéra 22. 4. 2014
Délka pilotu 21 minut
Prům. hodnocení 77 % (od 800 uživatelů)

O čem to je?

Na Hesterské střední škole jste populární, když jste jiní. Po mnoha pokusech se zviditelnit se Karma a její nejlepší kamarádka Amy ocitají na jedné párty pořádané oblíbeným gayem Shanem. Ten věří, že holky jsou lesbičky, a tak je tak i představí. Z původně mírně nepříjemné situace jsou teď ochotné ponechat si status lesbického páru, aby zůstaly oblíbené. Karma si tím získá pozornost pohledného Liama a Amy postupně dochází k velkému prozření.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Na seriál jsem narazil už před časem díky petrSF, ale tehdy to skončilo jen přečtením názvu a dál jsem nějak nepátral, o co jde. Po nějaké době jsem tak do historické lupy šel naprosto bez představ a nakonec pilot třikrát odložil, než jsem si ho pustil, teď toho lituju, protože bych už dávno viděl pár dalších dílů.

Tento pilot měl tak úžasnou atmosféru, že jedinou věcí, která mě zaráží, je úvod, kdy podle mě holky vypadaly o dost starší (ale zase ta scéna byla perfektní, hlavně vysavač). Docela mě překvapilo, že je Rita Volk je z Uzbekistánu, rozhodně to ničemu nevadí, líbí se mi tu asi nejvíc, vypadá opravdu na takovou normální holku, co se v pozdější době ani v „civilu“ říct moc nedá (u Katie bych až tak tvrdý nebyl, ta si pořád drží linku nepřehnanosti). Společně mi k sobě nesmírně sedí, do rolí Amy a Karmi taky pasují perfektně, až neskutečně působí jako skutečné kámošky. A ten Gregg Sulkin tam, to mě úplně dorazilo.

Příběh má fajn nápad, který je většinou pojat jinak, tady je to svěží a super. Závěrečný pohled perfektní, čekal jsem to a jsem moc rád a zároveň je mi Amy líto. Těším se, co bude dál, protože zatím to vkusně balancuje na hraně vtipu a drsné reality. Trochu sranda je, jak jsou tu vypípávána slova a taky v jedné scéně cenzura, to jsem snad ještě u skriptového seriálu neviděl, ale sem to perfektně pasuje. Velké plus je i uvěřitelnost, ať už to zvracení, skutečnost, že Lauren na večírku nikoho nezajímá (konečně to někdo ukázal), plus řada dalších věcí, která seriál posunuje trochu víc mimo americkou puberťáckou blbost.

Jako první skutečně seriál z MTV, se kterým jsem se setkal, super, takže už chápu to nadšení okolo stanice. Opravdu je to sranda od začátku do konce, hraje to dost i na city a do budoucna se obávám, že se to teprve začne stupňovat. Navíc jsem si při pilotu vzpomněl na Fruika, když Karma zahlásila, že už na Netflixu viděla skoro všechno (ve 2014 bych tomu i věřil). Za mě perfektně obsazená oddechovka, která přes teen cílení neurazí ani mírně starší, pobaví a i trochu utěší.

  • závěrečný pohled
  • reálnost
  • mix tvořící něco jiného
  • Amy
  • holky v úvodu vypadají starší
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Tohle je jeden ze seriálů, které bych vyzkoušela, kdybych na ně na mtv narazila. Bohužel ale aktuálně vedou...
před 3 roky
smrk15

smrk15

Dokoukal jsem, líbilo se, dokonce jsem si to nedávno dal znovu, ale u druhé série jsem toho nechal.
před 3 roky
Pipa22

Pipa22

souhlas, nekde ve druhe serii jsem to take vzdala :-(
před 3 roky
Další články k tématu