21. 7. 2022

S lupou do historie: Greek

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Greek 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Greek
Žánr Drama, Komedie
Stanice Freeform
Vysílání 2007–2011
Počet sérií 4
Premiéra 9. 7. 2007
Délka pilotu 52 minut
Prům. hodnocení 78 % (od 219 uživatelů)

O čem to je?

Rusty Cartwright přichází na vysokou školu s tím, že už nechce být déle jen ten geek, kterým býval na střední škole, ale že chce lépe zapadnout do kolektivu a do rozjetého vlaku mejdanů a vysokoškolského života. S tím by mu mohla pomoci jeho sestra, která už na stejné škole studuje. Ta má ale svých problémů dost, od trablí s přítelem a bývalým přítelem až po možností stát se příští předsedkyní Zeta Beta Zeta.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Pilot byl tak neskutečně americký. Bratrstva, sesterstva, víc už tam toho asi dostat nešlo. Nějak se v tom ale ztrácí taková ta pohoda, kterou od letního seriálu čekáte, dokonce bych se nebál ani přidat víc humoru. Takto to bylo fajn, neurazí, ale já si třeba nakonec uvědomil, že z mého pohledu byla nejlepší scénou rvačka mezi Rustym a Evanem.

K Rustymu jsem si zatím cestu nenašel, to říkám rovnou. Ale asi se to zlepší, rozhodně byl víc v pohodě než třeba Casey, tak trochu jsem čekal, že je toho v Spencer Grammer víc. Ale ani jedna z těchto postav nebyla nesnesitelnou, všichni patřili do příběhy, včetně Evana, samozřejmě i Cappie a Calvin, i když se u něj možná až moc tlačilo na pilu. Jedna postava tu ale rozhodně neměla co dělat. Dale, spolubydlící Rustyho, byl tak nesnesitelnou, zbytečnou postavou, kterou jsem chtěl profackovat a nacpat někam do popelnice, aby se už nevrátil, že to snad není možné.

Myslím, že by pilotu prospělo, kdyby se trochu prostříhal. Nemusela by se žádná scéna vysloveně vystřihovat, teda asi, ale spíš to trochu zrychlit, zesvižnit. Ono to přibližně od půlky nabíralo trochu jiný nádech, kdy to začalo být zajímavější, došlo na párty, bitky a podobně. Popravdě jsem chtěl jít s hodnocením ještě o deset procent níž, ale pak mi došlo, čemu jsem v poslední době dával 60 a zase tolik to nenudilo.

  • rvačka
  • párty
  • neskutečně americké
  • Dale
  • zase tolik netáhne
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Jak je sakra možné, že jsem tohle v životě neviděla? S přehledem se jedná o jednu z nejlepších věcí, co jsem za poslední dobu měla tu čest zhlédnout. A teď nemyslím kvalitativně, protože ani smykem nešlo o kdovíjaký kinematografický zážitek, ale spíš směrem ke guilty pleasure. Jak já furt prohlašuju, že miluju středoškolské teen oddechovky, tak jsem úplně zapomněla na zlatou žílu v podobě vysokoškolských sesterstev a bratrstev.

Rychle to uteklo, bavila jsem se v podstatě celou dobu, nemělo to nijak závažně hluchá místa, bez ohledu na to, že je to plus minus pár dní 15 let staré. Hlavní hrdina je takový Sheldon-ish, co se začlenění do společnosti týče, a bylo zábavné ho sledovat, jak s tím bojuje. Avšak klíčovým indikátorem užívání si sledování byl pro mě rozhodně Scott Michael Foster.

Zatím ve všem, co jsem viděla a v čem se mihl (třeba Chasing Life nebo OUaT), si ukradl veškerou mou pozornost pro sebe. Když opominu ty příšerné vlasy, tak i tady mě jeho postava bavila zdaleka nejvíc a mega mu fandím s Casey. Jsem ráda i za konec, protože v to spojení onoho bratrstva s hlavním hrdinou jsem doufala celou dobu, takže se moc těším na další díly, až se k nim jednou dostanu.

Vadilo mi akorát pár rušivých elementů. Tak třeba černý gay kámoš je příliš velké klišé, ale budiž, aspoň byla jeho postava dobře napsaná, naopak totálně otravný a nadbytečný byl ten spolubydlící z inženýrské koleje. No a nepochopitelný fakt, že Jake McDorman hraje takového vola, kterého bych nejraději nakopala, mě ještě bude strašit ve snech. Kdo tohle proboha vymyslel?

  • Scott Michael Foster
  • vysokoškolské prostředí
  • guilty pleasure
  • nečekaný poklad
  • inženýr spolubydlící a ne kladné obsazení Jakea McDormana
90 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Ach, jedna z mých top srdcovek ❤️ Olivia Caroline Jones Casey a Cappie jsou jeden z mých...
před 94 týdny
Další články k tématu