23. 12. 2020

S lupou do historie: Snøfall

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Snøfall 1×01: 1. Desember?

plakát

Základní údaje

Název Snøfall
Žánr Dětský, Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Stanice NRK Super
Vysílání 2016
Počet sérií 1
Premiéra 1. 12. 2016
Délka pilotu 22 minut
Prům. hodnocení

O čem to je?

Dva světy propojené kouzelnou bránou, v jednom nešťastná osiřelá Selma, ve druhé kouzelné zimní království plné zábavy a dobrodružství. Jak se okýnka v seriálovém adventním kalendáři otevírají, Selma míří do země za bránou a opět se jí vrací její veselá povaha.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Vánoce klepou na dveře, takže to tentokrát chce něco tematického. Popravdě, co to bude, nebylo v podstatě do poslední chvíle jasné, vyberte totiž něco hodné vánoční historické lupy. Nakonec se povedlo a můžete si přečíst hodnocení pilotního dílu norského vánočního kousku.

Koncept seriálových adventních kalendářů, který je podle všeho na severu oblíbený, mě docela zaujal, jen mi tedy přijde, že možná bude děj až moc vleklý. Seriál sice cílí na jiné publikum, než které představuje většina SZ, ale jako vánoční pauza při mid-season to špatné není. Dost se tu mísí ne vysloveně pochmurná, ale spíš smutná linka s tou radostnou, která ale větší prostor teprve nejspíš dostane. Takže to není vysloveně rodinná komedie, u které byste se smáli od začátku do konce.

Prostředí je docela příjemné, postavy taky, obsazení mi sedí, ale zároveň mi připadá takové předvídatelné, jestli mi rozumíte. Do příběhu divák prakticky rovnou naskočí a zase tolik detailů mu vysvětleno během tak krátkého dílu není, spíš jsou tu takové náznaky a detaily, ze kterých si má člověk poskládat víc.

Dva rozdílné světy představují dostatečný prostor pro kreativní vybití, kouzelný svět je tedy takový částečně steampunkový, odlišný od toho našeho, který je spíš ponuřejší, zašedlý, smutný. Při propojení tedy rozhodně je, na co se těšit.

Za mě z těch všechny vánočních seriálů patří tento mezi lehký nadprůměr. Příjemné postavy, hezké efekty, zajímavě rozehraný příběh, který by mohl být opravdu pěkný, jen tedy kdo ví, kam se za těch 24 dní bude ubírat. Takže pokud máte chuť na nějakou tu vánoční jednohubku, rozhodně neváhejte.

  • efekty
  • kontrast světů
  • postavy
  • kam bude směřovat?
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
jesmot

jesmot

Já sledoval pilot přímo na oficiálních stránkách. Ale možná je to i někde jinde.
před 3 roky
jesmot

jesmot

Lucas jestli máš ještě po roce o seriál zájem (stejně tak i ostatní), tak od středy až do 24.12....
před 2 roky
Lucas

Lucas

Díky moc. A byly k tomu i anglický titulky?
před 2 roky
Další články k tématu