15. 7. 2018

S lupou do historie: Suddenly Susan

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Suddenly Susan 1×01: First Episode?

Medailónek

Název: Suddenly Susan (Správná Susan)
Žánr: Sitcom
Stanice: NBC
Vysílání: 1996–2000
Celkový počet sérií: 4
Premiéra: 19. 9. 1996
Délka pilotu: 21 minut

Kdo?

Tvůrce: Clyde Phillips
Herci: Brooke Shields, Nestor Carbonell, Kathy Griffin, Judd Nelson, Barbara Barrie, David Strickland, Andrea Bendewald, Sherri Shepherd, Eric Idle, Rob Estes, Currie Graham

O čem to je?

Susan píše do jednoho amerického časopisu. Ve svatební den se u oltáře rozejde se svým bohatým snoubencem a musí se nově naučit orientovat se ve světě single lidí. To jí ještě komplikuje fakt, že její šéf je bratr jejího bývalého. Susan dostane povýšení – nyní bude psát vlastní sloupek o tom, jaké je to být svobodná v 90. letech.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

První setkání se seriálem, věří mi to vůbec někdo. Susan je jeden ze seriálů, který jednoho času běžel pořád, ale nikdy jsem neviděla ani vteřinu. Vlastně před tím, než jsem si ho dneska zapla, jsem si myslela, že půjde o nějaké 45minutové drama… a hele, on je to sitcom! Asi se mi to plete s tím, co už jsme tu měli… jak se to jmenovalo, s tou mladou soudkyní, to byla ale tuším Amy. Ta jména postav v názvu jsou matoucí, když seriály neznáte.

Susan nebyla špatná. Jde o tuctový sitcom, který neurazí ani nenadchne. Klasický scénář, kdy tu máme partičku spolupracovníků, kteří jsou víceméně kamarádi a snaží se přežít ve větším americkém městě a najít lásku, a dost často mezi sebou. Pilot zatím nenabízí žádný shipping, ale jsem si jistá, že to za ty čtyři roky tvůrci určitě nějak rozjeli. Susan je taková obyčejná, neřekla bych, že jsem si ji přímo oblíbila po těch dvaceti minutách, ale na druhou stranu jsem ji mohla vesměs vystát, takže koukat bych na to mohla, když by na to přišlo.

Co se týče samotného vtipu, moc jsem ho neobjevila. Umělý smích mi často napovídal, že bych se smát měla, ale opravdu povedených fórků jsem opravdu moc nenašla. Neříkám, že se na seriál koukalo špatně, ale rozhodně znám celou řadu sitcomů, u kterých jsem hned od prvního dílu brečela smíchy a nemohla jsem se dočkat, až si pustím další epizody. Susan je pohodovka, ale jak říkám, nepřináší nic navíc.

+ pohodová atmosféra
+ postavy nejsou na zabití

- průměrné vtipy
- ničím nevyčnívá z davu
- umělý smích

Moje hodnocení pilotu: 60 %
Drunk_Queen

Status:první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Eh? Ona to není kriminálka? Nebo si to s něčím pletu? Hm, možná Drzá Jotdan nebo tak něco. V TV programu jsem to kdysi podle mě viděla (listování si TV programem je zábava), ale že bych tušila, co to je? Očividně ne, ehm.

No, řeknu to rovnou, jsem zklamaná. Pilot má sice pouhých dvacet minut, což v této rubrice znamená tak trochu ráj, ale proboha, tohle utíkalo tak hrozně pomalu… Poprvé jsem si nechala vyjet časomíru už ve druhé minutě a to je prostě šílené.

Tenhle seriál totiž prostě není vtipný. Vím, že některé věci prostě nestárnou a jsou báječné klidně i po šedesáti letech, ale tohle je prostě už neuvěřitelně mimo. Možná to bylo mimo k době vzniku, ale kdo ví. Přemýšela jsem, jak Suddenly Susan shrnout a napadlo mě mdlé.

Šíleně nevýrazné, prostě nic. Smích těší každé dvě vteřiny, já se pousmála jednou jedenkrát a i když obsazení vypadá dobře, je to nuda, nuda, nuda, šeď. Takže se vážně omlouvám všem, kterým jdu svým názorem proti srsti, ale tohle už vidět nepotřebuji, to vím jistě.

+ relativně zajímavá znělka
+ povedený vtip babičky
+ šokující vývoj

- je to mdlé
- nuda, nevýraznost

Moje hodnocení pilotu: 30 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Jenny17

Jenny17

Seriál běžel tolikrát v tv a zkoušela jsem kouknout, ale nevydržela dokoukat nikdy ani jeden díl. Mě to...
před 5 roky
kjama

kjama

Jů, Správná Susan :). Pamatuji, když jsem před dvaceti lety lapla k televizi a sledovala všechny...
před 5 roky
ESESEL

ESESEL

A já myslel, že se to jmenovalo Suddenly Sooze-town... :-)
před 5 roky
Další články k tématu