14. 11. 2021

S lupou do historie: Everybody Hates Chris

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Everybody Hates Chris 1×01: Everybody Hates The Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Everybody Hates Chris
Žánr Komedie
Stanice UPN, The CW
Vysílání 2005–2009
Počet sérií 4
Premiéra 22. 9. 2005
Délka pilotu 22 minut
Prům. hodnocení 70 % (od 49 uživatelů)

O čem to je?

Seriál na motivy dětství Chrise Rocka, který je i sám vypravěčem tohoto sitcomu. Chris je nejstarší ze sourozenců vyrůstajících v Brooklynu a v seriálu se dozvídáme mnoho z jeho netradičního dětství.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Snad vůbec poprvé jsem se u seriálu smál ještě před tím, než jsem si pustil epizodu. Že se nám dostane do rubriky hodnotící piloty něco s názvem úvodní epizody Všichni nesnášejí pilot, to je jiná ironie. Po stránce obsahu už je díl ale o něčem jiném, za mě je hlavní problém ta přehnaná dospělost, která prostě v úvodním dílu moc nefungovala (ne všechno ze života jde asi převést tak snadno a tak rychle do seriálu).

Jejda, kolik tu bylo Tylerovi, dvanáct? To pro mě bylo docela překvapení, hned jak se ukázal a začal mluvit, tak jsem seděl s otevřenou pusou. Obsazením mi sedí a stejně jako on, i hlavy rodiny (ty i příběhově). Ale sourozenci, tam mi to moc nesedlo, působili dost nuceným dojmem a nijak zvlášť neoslovili. Upřímně, další sledování by pro mě bylo (při kombinaci obsazení + děj) hlavně o rodičích.

Přiznávám, že v první chvíli mi k sobě moc neseděli úvodní titulky a seriály, graficky to působilo o dobrých pár let mladší. A ono ejhle, tvůrcům se povedlo přesně to, co chtěli. Seriál totiž vznikl v roce 2005, takže jen podoba a děj odpovídají minulosti, do které jsou zasazeny. To je rozhodně plus, občas u novějších kousků odehrávajících se v době Chrise a dřívějších to ujede a působí nerealisticky.

Pilot vlastně nezanechá moc velký dojem, asi by pomohlo, kdyby se tvůrci více zaměřili na jednu věc, jeden problém a nesnažili se toho obsáhnout tolik, když v části případů šlo spíš o nástin do budoucna. Původně jsem měl s hodnocením jasno, ale nakonec se mi to při psaní názoru rozleželo a i procenta jsem trochu upravil. Budu rád věřit, že celý seriál stojí za 70 %, ale tento díl tomu zkrátka úplně neodpovídal, dalo se to udělat líp.

  • Tyler James Williams
  • rodiče
  • zpracování doby
  • zbytečně dospělé
  • splácané
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu