25. 4. 2018

S lupou do historie: Breakout Kings

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Breakout Kings 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Breakout Kings
Žánr: Drama / Krimi
Stanice: A&3
Vysílání: 2011–2012
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 6. 3. 2011
Délka pilotu: 42 minut

Kdo?

Tvůrce: Nick Santora, Matt Olmstead
Herci: Laz Alonso, Domenick Lombardozzi, Brooke Nevin, Malcolm Goodwin, Serinda Swan, Jimmi Simpson

O čem to je?

Charlie Duchamp a Ray Zancanelli jsou policisté, které už nebaví tradiční metody chytání zločinců. Rozhodnou se proto přistoupit k neortodoxnímu řešení a najmou si do svého týmu vyšetřovatelů bývalé zločince a chycené podvodníky. Tito lidé jim pomáhají dopadnout ty nejnebezpečnější kriminálníky, k čemuž využívají svou vlastní zločineckou mysl.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 80 %

Kriminálky mám obecně ráda a Breakout Kings mě v době, kdy jsem seriál jela před lety maratonem, opravdu hodně zaujal. Na znovusledování pilotu jsem se proto těšila, i když už jsem si vůbec nepamatovala, o čem to je. Vkus se ale může často vyvíjet a posouvat jiným směrem… přesto je tento seriál stále tak dobrý, jak si pamatuju. Jistě, je to prostě kriminálka, ale moc se mi líbí celý koncept toho, že hlavními hrdiny nejsou klaďasové. Resp. jsou to klaďasové, ale nejsou to žádní svatoušci.

Na pilotu i celém seriálu jsou postavy bezkonkurenčně to nejlepší. Především Lloyda jsem si hned oblíbila, je to takový ten typ postavy, které miluju a fandím jim. Ale ani ostatní nejsou špatní, dohromady jim to skvěle funguje, každý přináší ke stolu něco svého, co nakonec slepí celou skládačku a pomůže případ vyřešit. Navíc je zábavné sledovat, jak jejich neřešti je svádí k tomu, aby se vrátili na krimi cestu, a jak s tím vnitřně bojují.

Co se týče samotného případu, není tady nic zvláštního, co bychom neviděli v jiných kriminálkách. Vlastně se dá říct, že je případ a hlavní padouch i lehce podprůměrný. Nekoná se žádné velké překvapení nebo zvrat, nic, co by vás spolehlivě navnadilo na další epizody. Přesto si myslím, že díky celému konceptu chytání zločinců za pomoci zločinců a charismatickým postavám tento seriálový kousek stojí za zhlédnutí. A pokud si dobře pamatuju, druhá řada byla snad ještě lepší než ta první. Nebo ne?

+ postavy
+ koncept seriálu

- průměrný případ

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Tohle mě překvapilo. A hodně. Jakto, že jsem to ještě neviděla? Víte, tohle vypadá přesně jako seriál, na který bych se já dívala. Tudíž se divím, že o tomhle nic nevím. Maximálně poster jsem podle mě viděla. A odradil mě.

Ale tak stává se, známe, nesuď seriál podle posteru. Vím to, vím a pořád to dělám. Takže se omlouvám všem kvalitním kouskům, které jsem nikdy neviděla, protože se mi nelíbil poster. Ale k seriálu. Začnu silnými stránkami. Postavy jsou prostě geniální. Tady mě bavili snad opravdu všichni, obzvlášť pánové mi tím, jaké měli charisma, padli do oka. Každá postava je jiná, ale pro všechny se podařilo vymyslet hodně zajímavý charakter. Obsazení se taky povedlo… Prostě tenhle seriál táhnou lidé.

A pak vlastně nevadí, že případ sám o sobě až tak zajímavý není. Díl totiž utíká jako voda, i díky postavám, kromě akce epizoda nabízí i spoustu humoru, ta odlehčená atmosféra seriálu hodně svědčí. Bavila jsem se, to musím uznat.

Spojuje se s tím ale ten jediný „problémek“, který se seriálem mám. Těchto napůl vážných a napůl zábavných seriálů je hodně (a myslím, že tvoří většinu mého playlistu), ale ty přechody mezi humorem a vážností bývají obvykle hladší. Ty skoky nikdy nejsou obrovské, ty seriály dokážou působit na obou rovinách, ale na přesuny jdou pomalu. Breakout Kings na to ale jdou dost zhurta, až to trochu mate. Vážně, docela mě vykolejilo, když se ve vteřině z humorného a odlehčeného akčňáku najednou na pár minut stalo plnokrevné drama. V tomhle by se seriál měl trochu mírnit…

Celkově jsem nadšená. Tohle je přesně ten můj styl. Měla bych se na seriál mrknout. Avšak jak se znám, tak to neklapne, jsem hrozná.

+ postavy, herci
+ akce, humor

- moc velké skoky mezi odlehčeností a dramatem

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Nira

Nira

Zvláštní, že jsem na tohle ještě nenarazila, určitě vyzkouším. Díky za lupu :-)
před 6 roky
Varro

Varro

Vyzkoušela jsem a po delší době je to seriál, který mě zaujal. Dobře vylíčené charaktery postav - žádní...
před 6 roky
ragelly

ragelly

Tak to je parádní! Díky za příspěvek, to se vždycky suprově čte :)
před 6 roky
Další články k tématu