29. 11. 2021

Osudová přitažlivost a další nové seriály

Osudová přitažlivost a další nové seriály

Dlouho jsme tu neměli přehled o nově objednaných seriálech. Je na čase to napravit, ať víte, na co se můžete v následujících měsících těšit a které kousky už teď chcete přidat do watchlistu.

The Twelve

  • Foxtel (Austrálie)
  • drama

Seriál sleduje 12 porotců, obyčejných Australanů s vlastními problémy, kteří mají za úkol rozhodnout v případu ženy obviněné z vraždy dítěte.

Seriál je adaptací belgické předlohy De Twaalf.

Nolly

Noele (pro své přátele Nolly) byla legendou už za svého života. Jako plameňácká vdova Meg Richardsonová v dlouholeté telenovele Crossroads patřila k nejslavnějším lidem v Británii. V roce 1981, kdy byl seriál na vrcholu svého úspěchu a Nolly byla na vrcholu své slávy, byla hrdinka bez varování a bez vysvětlení propuštěna. Se slovy šéfa „všechno dobré jednou skončí“, která jí zněla v uších, byla Noele Gordonová vyhozena z pořadu, který byl jejím životem více než 18 let.

Hailey's on It!

  • Disney+
  • animovaný, dobrodružný, komedie

Seriál sleduje Hailey Banks, riskantní, ale vynalézavou teenagerku, která se vydává na misi, aby splnila všechny položky na svém dlouhém seznamu náročných (a někdy nepraktických) úkolů a zachránila tak svět. Hailey je tlačena mimo svou komfortní zónu, aby v sobě objevila velikost a systematicky překonávala své obavy, ať už jde o vítězství v soutěži ve stavění z písku, zápas s jezevcem medvědím, pojídání syrové cibule nebo o to, aby čelila svým stále rostoucím a komplikovaným citům ke svému nejlepšímu kamarádovi Scottovi.

Blockbuster

Blockbuster je komedie odehrávající se v poslední americké videopůjčovně Blockbuster, která zkoumá, co je třeba – a přesněji koho je třeba – k tomu, aby malý podnik uspěl navzdory všem překážkám.

Fatal Attraction

Seriál zkoumá nadčasová témata manželství a nevěry očima moderního přístupu k silným ženám, poruchám osobnosti a nucenému ovládání. Hlavní hrdinka Alex je posedlá svým milencem poté, co skončí jejich krátká aférka.

Seriál je adaptací stejnojmenného filmu z roku 1987.

Ballistic

Hlavní hrdinka je po prozrazení mise nucena zapojit se do psychologické hry na kočku a myš se svou vlastní myslí a zároveň je pronásledována samotným programem, který ji stvořil.

A Man in Full

  • Netflix
  • drama, minisérie

Když atlantský realitní magnát Charlie Croker čelí náhlému bankrotu, střetávají se politické a obchodní zájmy a Charlie brání své impérium před těmi, kteří se snaží využít jeho úpadku.

Minisérie je adaptací románu od Toma Wolfa.

Kill the Orange-Faced Bear

Komedie sleduje epickou cestu muže, který touží po pomstě poté, co medvěd sní jeho přítelkyni.

Grimsburg

  • Fox
  • animovaný, komedie
  • v hlavní roli Jon Hamm

Marvin Flute je možná tím nejlepším detektivem, který kdy chytil kanibalského klauna nebo správně identifikoval moderní skříň z poloviny století. Ale je tu jedna záhada, kterou stále nemůže rozluštit: jeho rodina. Teď, když je zpátky v Grimsburgu, městečku, kde má každý jedno (nebo tři) tajemství, se Flute vydá po každé stopě, aby si znovu získal svou bývalou ženu, kterou nikdy nepřestal milovat, i kdyby to znamenalo, že se bude stýkat se synem, kterého se nikdy neobtěžoval poznat.

The Lying Life of Adults

  • Netflix (Itálie)
  • drama

Giovannina krásná tvář se mění, oškliví, alespoň si to myslí její otec. Říká, že Giovanna se den ode dne víc podobá své tetě Vittorii. Ale může to být pravda? Opravdu se mění? Stává se z ní teta Vittorie, žena, kterou sotva zná, ale kterou její matka a otec očividně pohrdají? Určitě někde existuje zrcadlo, v němž se může vidět taková, jaká skutečně je.

Giovanna hledá svůj odraz ve dvou spřízněných městech, která se navzájem bojí a nenávidí: Neapol výšin, které si nasazuje masku kultivovanosti, a Neapol hlubin, místě nadbytku a vulgarity. Při hledání pravdy se stěhuje z jednoho do druhého, ale zdá se, že ani jedno z měst nenabízí odpovědi nebo únik.

Seriál je adaptací románu od Eleny Ferrante.

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu