21. 2. 2022

Co týden dal a vzal - prodloužené a zrušené seriály

Co týden dal a vzal - prodloužené a zrušené seriály

Tento týden byl na rušení a prodlužování seriálů celkem divoký. Pokud jste to nestíhali všechno na naší osudové timeline pobrat, tak tady je souhrn všeho, co jsme se poslední týden o osudech seriálů dozvěděli. Ale jelikož toho opravdu bylo hodně, tak se nabízí otázka:

Které zprávy chcete číst první?

Dobré zprávy

Podle magazínu Production Weekly začala předprodukční příprava druhé série Sister Boniface Mysteries, jejíž natáčení by mělo začít v nejbližší době. A to se tahle novinka na Britboxu začala vysílat ani ne před 14 dny.

Na obrazovky BBC se po delší době vrátí Strike (C.B. Strike). Naposledy jsme o něm slyšeli před více jak rokem a půl. V nové, 5. sérii nás čekají další čtyři hodinové části a tentokrát se dočkáme příběhu Troubled Blood (Neklidná krev). Kniha podle které je tento segment natočený u nás vyjde až 16. května 2022 (pokud její vydání nebude opět odloženo a pak by mohlo hrozit, že se dočkáme seriálové adaptace dříve než knihy).

30 Monedas (30 stříbrných) dostává od HBO druhou sérii. Ta bude mít 8 epizod a dočkáme se jí až v roce 2023, jelikož natáčení začne někdy v tomto měsíci. Ale na druhou stranu už tu máme mikroteaser.

HBO naděluje dobové novince The Gilded Age (Pozlacený věk) druhou sérii. Premiéra seriálu byla nejsledovanějším pondělním seriálem stanice od Černobylu. Jako od premiéry seriálu Černobyl. Ne od výbuchu elektrárny.

Komedie How I Met Your Father se na Hulu vrátí s druhou sérií. I když jsme si nejdříve mysleli, že se tenhle na slavném jméně parazitující seriál moc neuchytí, tak opak je pravdou. Fanoušci si ho celkem oblíbili.

Seriálová adaptace videohry Halo nám ještě ani nezačala a už Paramount+ objednává druhou sérii. Premiéra nás čeká 24. března.

Seriálu Billions (Miliardy) se daří i bez Damiana Lewise, jelikož ho uvidíme na obrazovkách i příští rok – dostal totiž od Showtime objednávku 7. série.

Další prodloužení ještě před premiérou si vysloužila antologie Super Pumped. Druhá série se zaměří na vzestup Facebooku. Premiéra té první, která bude vyprávět příběh Uberu, se odehraje na Showtime 27. února.

Superhrdinská novinka Peacemaker se vrátí na HBO Max s druhou sérií.

Epix objednává druhou sérii italského seriálu Domina. K tomu asi nemáme co dodat.

To následující novinky ze stanice Epix jsou mnohem výživnější. Stanice totiž objednala třetí sérii seriálu Condor (Kondor). Thriller podle knihy a filmu vznikl v roce 2018 na již zaniklé televizní stanici Audience Network a v roce 2020 jej převzala právě společnost Epix. Prodloužení teda nastává v okmažiku, kdy jsme již všichni měli seriál za mrtvý. Což ani moc nevadilo, protože druhá série byla sama o sobě uzavřeným příběhem.

Stanice FX prodlužuje svůj antologický seriál Fargo na 5. sérii. Obnovení přichází po více než 14 měsících od odvysílání finále čtvrté série. I když je pravda, že už před rokem se šuškalo, že by se 5. série mohla natočit. Ta se bude odehrávat v roce 2019 a je popisována záhadnou otázkou: „Kdy není únos únosem a co když tvoje žena není tvoje?“

Britské kriminální drama The Bay bylo stanicí ITV obnoveno na čtvrtou sérii.

Amazon prodlužuje svou novinku Harlem pro druhou sérii.

Nejsledovanější kanadské drama Transplant získává od CTV objednávku třetí série, která bude mít 13 epizod.

Kanadské rodinné fantasy Ruby and the Well získává objednávku 2. série ještě před premiérou té první na BYUtv.

Dalším šťastlivcem je Dave, který dostává 3. sérii. Její premiéra je pak stanovena na FXX na rok 2023.

Streamovací společnost Peacock prodlužuje animák pro nejmenší Babble Bop!.

A dobré zprávy ukončíme dvěma na půl dobrými zprávami. Amazon den před premiérou 4. série The Marvelous Mrs. Maisel (Úžasná paní Maiselová) oznámil, že seriál obnovuje pro závěrečnou pátou sérii.

Hororový hit Stranger Things od Netflixu byl prodloužen pro pátou sérii, která však bude pro tento seriál poslední. Tvůrci ale naznačili, že jsou nakloněni potenciálním spin-offům. Dále bylo také oznámeno, že 4. řada bude rozdělena na dvě části – ta první bude mít premiéru 27. května, druhá pak 1. července.

Špatné zprávy

Po pěti odvysílaných epizodách stahuje stanice ABC z programu kvůli bídné sledovanosti svou novinku Promised Land. Zbylé epizody první (a jak vidno, tak i poslední) série se budou streamovat každé úterý na Hulu, aby o ně diváci nepřišli.

Parodický animák The Prince se na HBO Max s druhou sérií již nevrátí. Podle diváků to rozhodně není škoda.

Revival In Treatment (V odborné péči) (aka. 4. série), kde v hlavní roli účinkovala Uzo Aduba, se s další sérií již na HBO nevrátí.

Seriál Atlanta se rozloučí po 4. sérii, která se společně se třetí řadou natáčela vloni. Právě 3. série bude mít na kabelovce FX premiéru 24. března, 4. řada se pak do vysílání dostane později v tomto roce.


Oceňujete takovýto souhrn, nebo jste ve střehu a na timeline vám nic neuteklo?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
richardK

richardK

Tak se to má dělat-3o stříbrných-krátká ukázka a už mám lepší den. Corey Stoll v Billions exceluje...
před 2 roky
Kolombo

Kolombo

Souhlas. Hodně jsem se bál a ten posun ve vyprávění je nakonec velmi fajn. U dobrých zpráv...
před 2 roky
SparkySpeirs

SparkySpeirs

Jsem ráda za How I Met Your Father, Peacemakera, Billions, Stranger Things, Fargo a Mrs. Maisel :).
před 2 roky
Další články k tématu