15. 6. 2022

Co všechno je na Disney+ špatně

Co všechno je na Disney+ špatně

Všem stejnou mírou. Takže když HBO Max dostalo minule sodu při svém spuštění, tak si něco podobného zaslouží i Disney+. Ale stejně jako minule. Jsem rád, že Disney+ je u nás, budu ho používat i přes mé výhrady, ale to nic nemění na tom, že mě následující věci štvou.

Spuštění

Skoro vše šlo hladce. Vzhledem k tomu, že nebyl dán přesný čas, kdy k němu dojde, tak se někteří radovali o půlnoci, jiní odpoledne a další nikdy… Speciální akce, kdy předregistrovaní měli v den spuštění dostat e-mail s kódem na zvýhodněné předplatné byla suprová, takže ji využilo spousta lidí. Bohužel některým mail nepřišel. I když se v informacích psalo, že může mít zpoždění až 24 hodin, tak to mnohé nepotěšilo, když všichni okolo již streamovali a oni pořád nic. Na druhou stranu podpora byla ochotná a generovala kódy obratem.

Obsah

Je parádní! Ale… jsou tu ale. Ze slibovaných The X-Files (Akta X) jen poslední dvě série? Ze slibovaných 900+ seriálů jen polovina? Ale no tak, přesně na tohle jsme nadávali u HBO Max, tak je škoda opakovat stejné chyby.

Slibovaný bohatý dabing asi taky přestřelil očekávání některých do výšin, které nebyly naplněny. Většina původních seriálů ho naštěstí má, ale některé klasiky bohužel ne, případně je velice chaotický. Jedna epizoda ho má, další ne. Dle vyjádření na sociálních sítích se na všem usilovně pracuje a společnost má v plánu dodat české znění k většině pořadů, ale s právy to je složité a zdlouhavé.

Funkce

Ouch. Tady to je kámen úrazu. Dokonce bych řekl, že místy mnohem větší než u HBO Max.

Klasický problém streamovacích služeb, které jsou prioritně pro angloamerické publikum. Nezjistíte, zda má pořad titulky či dabing před tím, než si ho pustíte. V případě Disney+ to však dostává nový rozměr. Věci z rozkoukaných nejdou nijak rozumně odstranit (pokud za rozumné neberete to, že si to přetočíte skoro na konec a pak necháte dojet). Takže hrajte se službou jakousi ruletu, jestli vám to bude v rozkoukaných strašit na věky, nebo se trefíte a preferované audio/titulky budou dostupné.

Další věc, která je opravdu ošklivá, že služba potlačuje picture in picture v prohlížeči. Proč? Myslí na vaše dobro a chce vám doručit zážitek jen na celé obrazovce? Naštěstí existují doplňky do prohlížeče, co dokážou toto obejít.

Ale házení klacků pod nohy pokračuje. Chcete si přidat něco z výpisu do svého seznamu. Pche. Hezky rozkliknout. Jinak to nejde. A nepřátelské UI pokračuje. Skrolování do boku je možná fajn na dotykových zařízeních, ale na desktopu, kde máte myš s kolečkem klikat neustále na šipku do boku je úmorné.

Přeskakování na další epizodu je další bolístko. Prostě není. Nenadávali jsme přesně na tohle u HBO Max? Když už ne výpis všech epizod v přehrávači, tak alespoň ten čudlík se skokem na další by nám mohl být dopřán.

Naopak chválím kompletní výpis seriálů. Sice trpí podobným neduhem jako na HBO, že je seřazen podle původních názvů i když se člověk kouká na ty české, ale je víceméně jednotný. Trochu jsem měl problémy s tím najít ho v aplikaci, ale po chvíli pátrání jsme ho našel pod hledat. Podobně schovaný je v aplikaci i Můj seznam, který je pro změnu pod účtem.

Drobností už je pak nemožnost si pustit pořad zrychleně. Netflix s Youtubem netuší jakou mají v téhle funkci konkurenční výhodu. Alespoň u chronických seriálových závisláků, kteří musí svým časem šetřit.

P.S. Spousta plusových bodů, že nové epizody Obi-Wan Kenobiho jsme se dočkali ve stejný čas jako v zahraničí a nečeká nás žádné jednodenní čekání jako u HBO Max.


Máte nějaké další věci co vás na Disney+ štvou? Napište nám je do diskuze!

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
fabec1222

fabec1222

Zkoušel jste někdo zjišťovat, kdy přidají titulky u Orville 3x02? Na třetí díl už jsou :D
před 101 týdny
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Dá se nějak obejít regionální omezení? Předplatné mám, ale chtěla bych se podívat na starý seriál disney...
před 101 týdny
Hitchhiker

Hitchhiker

neměl někdo chybu 83? v nápovědě radí akorát refreshnout, ale to nepomáhá..
před 101 týdny
Další články k tématu