14. 2. 2023

Co všechno je na SkyShowtime špatně

Co všechno je na SkyShowtime špatně
Seznam seriálů na platformě
Včetně toho, zda je k dispozici český dabing.
Pamatujete si všechny ty pocity, které jste měli, když k nám přišlo dlouho slibované a odkládané HBO Max? Tak se připravte na pocit déjà vu. Protože SkyShowtime téměř do puntíku opakuje všechny chyby, které nás při spuštění HBO Max potkaly.

Po pravdě mi zatím služba připadá jako nějaká demo verze něčeho, co přijde.

Proč?

Šité horkou jehlou

Už od prvního seznámení se službou je vidět, že některé věci byly šity horkou jehlou. Například v podmínkách slevy najdete takové věci jako: „[vložte seznam příslušných zemí]“. Je tedy vidět, že ani SkyShowtime odkládání startu moc nepomohlo a věci se musely dělat na poslední chvíli. I obsah přibýval po desítkách ještě večer před spuštěním.

Obsah je král, kdyby byl

A podle toho v jakém je stavu doufáme, že ještě přibývat bude, protože spousty a tím opravdu myslíme spousty seriálů jsou nekompletní. Buď chybí série na začátku seriálu, nebo naopak ty novější a je jedno jestli je seriál žhavá novinka nebo se vysílal již před lety. U některých seriálů to zachází ještě dál a na příklad Bubble Guppies (Podvodníčci) mají k dispozici jen 2., 4. a 6. sérii. Asi tu měl někdo fóbii na lichá čísla.

Problém je, že tuhle „nemoc“ mají i „velké“ seriály, vlastní lákadla služby. Kompletní není například Californication, Grimm, NCIS (Námořní vyšetřovací služba), Chicago P.D. (Policie Chicago), Hawaii Five-0 (Hawaii 5–0) a spousty dalších, v podstatě bych měl rychlejší vypsat to, co na platformě kompletní je, než naopak.

Dokonce i výkladní skříň platformy Yellowstone není komplet. Tady tedy jde na rozdíl od předchozích seriálů o záměr, protože nové epizody budou přibývat po týdnech, sic byly už v zahraničí dávno odvysílány (ano, dávno, pro maniaky do seriálů platí, co u nás není den po premiéře v zahraničí, je pozdě). Tenhle problém má také víc seriálů z dalších můžu jmenovat Mayor of Kingstown (Starosta Kingstownu), 1923 a určitě jsem ještě na dost zapomněl.

Co je ale nejhorší, chybí některé věci, které byste určitě na platformě, která se jmenuje SkyShowtime čekali. Není tu Dexter, Weeds (Tráva) a mnohé další, dosti očekávané věci. Stejně tak člověk nenajde ani nedávno oznámené přejaté věci od HBO Max. To je velká chyba která může odradit spoustu lidí.

Sliby chyby

Ani u SkyShowtime jsme se nevyhnuli planým slibům. Když služba rozesílal tiskové materiály, tak v nich slibovala kupu seriálů, přičemž některé výslovně zmínila, že budou na službě od spuštění. A hle skutek utek. Takže pokud hledáte například Funny Woman, The Rising, The Midwich Cuckoos, The Calling, The Best Man: The Final Chapters, tak si nechte zajít chuť. Ani jeden z nich tam není.

Technické obtíže

Službě se nevyhnuly ani další problémy, které už známe z dob spouštění konkurence. U některých seriálů chybí jakákoliv česká podpora (např. stará iCarly), jindy vypadly titulky u jednoho dílu, nezřídka ne toho posledního. Tohle jsou drobnosti, kde lze věřit, že se to časem dá do kupy, ovšem, co se týče obsahové nabídky, tak tam nás zkušenosti s konkurencí poučily, že se to moc k lepšímu neposouvá a co nebylo při spuštění, nejspíš nebude ani rok poté.

O tom, že už je klasické u českých služeb hrát ne příliš populární hru „poznej, zda má titul dabing“ snad ani nechci psát (každopádně tuhle hru můžete vyhrát díky našemu seznamu seriálů na platformě). Prostě si to musíte rozkliknout a zkusit. Tím nám naznačují, že se sakra máme naučit anglicky, nebo číst titulky. Pozitivní je, že u všech dětských titulů dabing je a dokonce je i u většiny těch dospělých. Napočítal jsem ho u 93 seriálů ze 128. Bohužel není spíš u novějších titulů, kde by ho člověk právě čekal, když na ně se služba snaží nalákat lidi. Je blbé, když Yellowstone na platformě dabing nemá, zatímco v televizi běží dabovaná verze. Doufejme, že to je také jen kvůli hektickému spouštění.

Další klasickou zábavností je řazení podle původních názvů a jejich zobrazování v české verzi. To fakt pořád nikdo nevymyslel, jak to elegantně vyřešit? Vtipné ovšem potom je, že podle některých českých názvů nejde ani vyhledávat, takže si pak člověk trochu připadá jako by k počítači sedl poprvé. Jen si zkuste Mayor of Kingstown (Starosta Kingstownu) najít pod českým názvem.

Další věci už jsou vyloženě hnidopišské. Při registraci je nutné zadat PSČ s mezerou (jakoby si ji tam programátor neuměl doplnit), je na výběr málo avatarů a nahrát vlastní nejde a klasické, že nejde něco odstranit z rozkoukaných (což v kombinaci se hrou „poznej, zda má titul dabing“ je vyloženě otravné).

Najde se něco dobrého?

Ale ano. Startovní akce, která trvá až do dubna je perfektní (i když pořád máme službu jako jednu z nejdražších v Evropě, protože stejnou akci mají i země, kde mají nižší základní cenu). Za necelou stovku to nejspíš stojí minimálně vyzkoušet. Dál mi přijde aplikace celkem svižná (což je oproti Disney+, kde člověk polovinu času kouká na točící se kolečko velká pochvala). Umí i nějaké základní hledání podle herců a jak už jsem řekl u všech titulů pro děti je dabing. Takže něco dobrého se našlo. Jinak je tedy potřeba doufat v lepší zítřky.


A co vy a vaše první zkušenosti s nvoým streamerem?

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
Bemiurg

Bemiurg

Na webu píšou, že se to dá sledovat na herní konzoli, ale není to pravda. Minimálně na PlayStationu to...
před 64 týdny
Necromaniac

Necromaniac

Na stránkách Skyshowtime mají že je tam 8 sérií Dextera. Nevím jestli sem blbej, ale nikde sem je tam...
před 64 týdny
Fruiko

Fruiko

Jo zmizelo všem a není jediná věc o který v nápovědě...
před 64 týdny
Další články k tématu