Diskuze k článku Novinka pod lupou: Monster: The Jeffrey Dahmer Story (Netflix)
avatar uživatele
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
29. 9. 2022 / 10:35:08 (před 87 týdny)
off

Tohle byl kousek na který jsem se těšila fakt dlouho, už obsazení a tvůrci dávali jistotu, že to bude fakt něco. Je tam vše ta tiziva atmosféra, hrůzy toho co dělal, možná je těch deset dílů až moc, ale zase nám je podán ten příběh celý. Tím, že znám Dahmeruv případ opravdu dobře z mnoha dokumentárních zpracování, nic mě nemohlo překvapit a bože Evan je v tom prostě dokonalý. Pro ty co příběh byť jen částečně neznají nebo se o sériové vrahy nezajímají tohle může být dost šok, protože přiznejme si je jen velmi málo sériových vrahů kteří jsou horší než právě Dahmer. Takže nezbývá než říct, netflix tohle prostě umí a Evan si zaslouží každou cenu na kterou bude nominován.

avatar uživatele
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
29. 9. 2022 / 11:09:43 (před 87 týdny)
off
ragelly napsal(a):

... Hlavní hrdina je odpudivé monstrum, kterému přejete jen to nejhorší za to, co všechno udělal tolika nevinným lidem, zcela vědomě a plánovaně....

Ano. Odpudivé homosexuální monstrum, které do zbírky vlastních jinakostí zařadilo nekrofagii a nekrofílii. Tento fakt narazil u 2SLGBTQIA++++ (jjj, máme TADY další zkratku :-) a tak JINOSEXUÁLNÍCI A JINOPOHLAVNÍCI ZATLAČILI NA NETFLIX (Bleskovka z 29. 9. 2022 / 02:11), aby odstranil LGBT tag. Super, už je vše, jak má být, tag je odstraněn, bebíčka nevzniknou a pověst elity lidstva není ohrožena.

Seriál mě dostal, nevím, jestli jej dokoukám. Ne, že by byl špatně natočený a obsazený (naopak), ale ta míra reálného hnusu a zla je na mě poněkud vysoká. Není to chyba seriálu, ale moje.

Takto se vše mělo odehrávat ve skutečnosti: FBI CASE FILE. Připravte si sáčky, bude se vám chtít zvracet.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 1x | Naposledy: 29. 9. 2022 / 11:18:27
avatar uživatele
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 118 | Oswald 'Penguin' Cobblepot
29. 9. 2022 / 11:51:59 (před 87 týdny)
off

Tohle vynechám, ale teď jsem dopsal Netflix Topku a evidentně to na lidi funguje jako magnet.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
avatar uživatele
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
29. 9. 2022 / 12:54:20 (před 87 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

Tohle vynechám, ale teď jsem dopsal Netflix Topku a evidentně to na lidi funguje jako magnet.

To se dalo čekat, je toho plný TT a pokud jako mé okolí někdo poslouchá opravdové zločiny tak logicky tohle vidět chce.

avatar uživatele
Tesa.
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
29. 9. 2022 / 23:18:01 (před 87 týdny)
off

Perfektné spracovanie. Zatiaľ som videla iba štyri časti, ale veľmi sa mi páči to balansovanie medzi uhlami pohľadu, z ktorých sa dá na celý tento prípad hľadieť. Kultúrno-spoločenský rámec, laxnosť polície, psychologický aspekt - jeho rodinné zázemie, všetko okolo jeho matky... Dobré rozhodnutie bolo nerobiť z toho kečupovú šou, ale skôr v tichosti a so žiaduco nepríjemným pokojom, hrať na psychickú strunu. Počula som už aj názor, že tempo je pomalé, ale vôbec sa s tým nestotožňujem. Práveže je v tom správna dynamika.
Herecký výkon je dych berúci, chce to dávku odvahy vôbec kývnuť na takúto úlohu. Nedokážem si predstaviť tú prípravu za týmto výkonom. Hrať niekoho, kto sa ani nedá nazvať človekom, kto je úplne - a čo je horšie - reálne monštrum... to nie je len tak.