8. 2. 2013

Being Human řekne brzy sbohem!

Being Human řekne brzy sbohem!

Abychom hned v úvodu zamezili všem dohadům a úvahám, tak vám prozradíme, že se zde bavíme o původní britské verzi seriálu Being Human (Cena za lidskost), kterou vysílá stanice BBC Three. O osudu stejnojmenného amerického seriálu zatím rozhodnuto nebylo.

Stanice BBC Theree včera oznámila, že současná série Being Human bude pro seriál tou finální. Zároveň v prohlášení nalákala, že na fanoušky čeká apokalyptický konec, ve kterém naši tři hrdinové budou čelit jejich dosud největšímu soupeři!

Being Human bylo v roce 2008 odvysíláno jako samotný pilot, ale brzy se seriál stal pro stanici hitem. V nedělní večery si získal věrné publikum, které se šplhalo až k 1,6 milionům diváků. V průměru k obrazovkám každý týden usedalo 1,2 milionů lidí.

Jde o výjimečný mix dramatu, komedie a hororu, který ocenili nejen fanoušci, ale také kritici. Seriál získal tři ceny WGA (The Writer's Guild Award) v kategorii Nejlepší dramatický seriál (v letech 2009, 2010 a 2012). Domů si také odnesl v roce 2011 sošku z TV Choice Awards za Nejlepší dramatický seriál.

Úspěch seriálu je pravděpodobně dán kombinací inovativního vyprávění příběhu a černého humoru, který zaměřuje lidské vlastnosti skrze nadpřirozené postavy. V srdci příběhu stojí trojice – upír, vlkodlak a duch – tři stvoření, která se snaží žít normální životy mezi lidmi. Tato snaha sebou však často nese katastrofální následky, když se tito tři snaží bojovat proti svým nadpozemským silám.

Výkonný producent seriálu, Rob Pursey, řekl: „Práce na Being Human byla neskutečně skvělá zkušenost. Hned od hodinového pilotu až po současný závěr šlo o vzhůru stoupající seriál, který dostal tvůrčí svobodu a podporu. Kredit si za to zaslouží především BBC Three, stanice, která nám dovolila vyvíjet tento nezvyklý nápad naši jedinečnou cestou.“

Na začátku seriálu v něm vystupovali Mitchell, sto sedmnáct let starý upír, který se odmítl živit lidmi, dále George, vlkodlak s nadprůměrně vysokým IQ, a Annie, zavražděná žena, která se vrátila jako duch a nakonec zachránila svět.

Současná pátá série ukazuje (již vyměněné) trio, které čelí svým osobním démonům. Vše se zkomplikuje ještě více v momentě, kdy se na scéně znovu objeví Mr. Rook, jehož oddělení chrání lidstvo od nadpřirozených bytostí. Hal, Tom a Alex si však neuvědomují, že přece jen čelí větší hrozbě, než je Muž v šedém, a to
kapitánu Hatchovi. Neví totiž, že jeho navenek slabá tělová schránka v sobě ukrývá starověké zlo – kapitán Hatch je samotným ztělesněním ďábla, který byl po staletí uvězněn v lidském těle. Nyní se ale snaží vypustit na lidstvo vše, co v sobě má, a je pouze na našich hrdinech, aby tento chystající se armageddon včas zastavili.

Sledujete Being Human? Jak se vám zamlouvala výměna hlavních postav? Co říkáte na ukončení seriálu? Doufáte ve vydařený konec?

Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
toebiash

toebiash

Přesně tak, Being human u mě skončili po třetí sérii (a tak sem si u nich liboval), Mistfits také...
před 11 roky
Seraphine313

Seraphine313

to je pro Brity úplně normální, a začal to už Shakespeare ;) holt Everybody Dies ;)
před 11 roky
Další články k tématu