3. 5. 2023

Netflix TOP 10 za 17. týden – seriál The Diplomat všechny ukecal, aby zůstal první

Netflix TOP 10 za 17. týden – seriál The Diplomat všechny ukecal, aby zůstal první

Tipovačka

I tento týden můžete hádat, jak to za týden dopadne – tipujte dole ↓

Seriál The Diplomat (Diplomatické vztahy) si opět vyjednal první pozici a to i v konkurenci dvou „novinek“. Seriálu se daří i ve světě, v top 10 je přítomen v 84 teritoriích a z toho ve 43 dokonce na prvním místě. Dokonce oproti minule přibyl i nějaký ten milion prosledovaných hodin (aktuálně 66) a tak se není čemu divit, že už má druhou sérii v kapse. Navíc kromě diváků seriál milují i kritici a tak možná budou nějaké ty sošky. Emmy jsou coby kamenem dohodil. Pokud by s ním tedy uměl házet v čase.

Co se týče těch dvou novinek, tak tou první je druhá série Sweet Tooth (Sweet Tooth: Chlapec s parožím). Ta odstartovala s příjemnými 48 miliony. Což je oproti první sérii, kterou jsme měli možnost vidět již před dvěma roky slušný boost. Jako novinka totiž seriál začínal s 21,3 miliony prosledovanch hodin a v dalších týdnech jich již moc nepřidal. V první desítce se tenkrát udržel jen dva týdny, až je s podivem, že vůbec tu druhou sérii dostal.

Druhou „novinkou“ je druhá část druhé řady Firefly Lane (Cesta svatojánských mušek). Ta odstartovala s 43 miliony, což je o 14 víc než nasbírala první půlka v prosinci. Je tedy pravda, že se jim to sčítá dohromady, takže pokud někdo čekal, až to bude komplet, tak bude nyní započítána i jeho první půlka do téhle druhé půlky.

A když se nám tak derou do popředí novinky, j jasné, že The Night Agent (Noční agent) už je pomalu zralý do důchodu. Svoje má splněno, v topce za celou dobu už je a zájem se přelívá k jiným seriálům. Ale i tak pořád sllušné čtvrté místo s 37 miliony.

Další dvě novinky tohoto týden už moc nezářili. Od seznamovací realitky Indian Matchmaking (Manželství po Indicku) to nikdo ani moc nečekal a tak i to 10. místo je výhra, sedmá a závěrečná série Workin' Moms (Zpátky do práce) by přeci jen asi uvítala lepší rozloučení než na 7. příčce s 18 miliony.

V neanglicky mluvených se na prvním místě stále drží Pálpito (Ukradené srdce), ale oproti minulému týdnu dost přidala druhá série Bienvenidos a Edén (Eden vás vítá) o které si ještě povíme v českém žebříčku. Kdo víc jestli většina z těch prosledovaných milionů není z Česka.

Pořadí Minule Jméno Týdnů Prosledované hodiny
1. 1 The Diplomat (Diplomatické vztahy) – 1. série 2 66 460 000
2. N Sweet Tooth (Sweet Tooth: Chlapec s parožím) – 2. série 1 48 340 000
3. Firefly Lane (Cesta svatojánských mušek) – 2. série 6 43 490 000
4. 2 The Night Agent (Noční agent) – 1. série 6 37 680 000
5. 3 Beef (Ve při) – 1. série 4 24 480 000
6. Sweet Tooth (Sweet Tooth: Chlapec s parožím) – 1. série 3 19 230 000
7. N Workin' Moms (Zpátky do práce) – 7. série 1 18 190 000
8. 7. Better Call Saul (Volejte Saulovi) – 6. série 2 13 960 000
9. 4. Love Is Blind (Láska je slepá) – 4. série 6 12 080 000
10. N Indian Matchmaking (Manželství po Indicku) – 3. série 1 11 410 000

U nás ani ve druhém týdnu se ne ta politika chytit. The Diplomat (Diplomatické vztahy) proto až na druhé pozici a my dáváme přednost exotice a koukáme jak o život na Bienvenidos a Edén (Eden vás vítá).

Vůbec jsme u nás takový kosmopolitní, protože novinka na třetí pozici je taky neanlicky mluvená. Vsadím se, že původní název seriálu Sygeplejersken (Zdravotní sestra) polovina lokálních diváků neumí vyslovit, ale i tak nám to nebrání ho sjíždět od rána do večera. Na téhle minisérii je nejspíš také vidět i síla dabingu, protože nevěřím, že v pouhém originále by seriál měl takovou sledovanost. A to tak velkou, že to nandal i Sweet Tooth (Sweet Tooth: Chlapec s parožím).

Poslední novinka je opět neanglicky mluvená, ale nachází se až na chvostu. Tou je belgická akvizice Rough Diamonds (Surové diamanty), která nestačila ani na Wednesday, která tu s námi je už 23. týden.

Pořadí Minule Jméno Týdnů
1. . Bienvenidos a Edén (Eden vás vítá) – 2. série 2
2. 3. The Diplomat (Diplomatické vztahy) – 1. série 2
3. N Sygeplejersken (Zdravotní sestra) 1
4. N Sweet Tooth (Sweet Tooth: Chlapec s parožím) – 2. série 1
5. 1. The Night Agent (Noční agent) – 1. série 6
6. Bienvenidos a Edén (Eden vás vítá) đ 1. série 6
7. Firefly Lane (Cesta svatojánských mušek) – 2. série 3
8. 8. Wednesday (Wednesday) – 1. série 23
9. N Rough Diamonds (Surové diamanty) – 1. série 1
10. 7. Beef (Ve při) – 1. série 4
Tipovačka
Toto kolo tipovačky je za námi. Pokud si chceš tipování zkusit, tak aktuální tipovačku najdeš v posledním článku této série.

Pár informací k tipovačce

Jsme trochu ve skluzu, tak tabulka až příště. Trochu se nám roztrhalo pořadí a královnou je VeruBártová. Se sesbíranými 14 body a jednobodovým náskokem. Spousta z vás má ještě nula bodů a tak šance na první desítku jsou zatím na startu veliké. Za jedno dokonalé kolo totiž můžete posbírat až 11 bodů.

Jak se vám dařilo najdete přímo u tipovačky v minulém článku.


Máte odtipováno? Tak teď už jen čekat, jak to dopadne za týden.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu