10. 5. 2023

Netflix TOP 10 za 18. týden – královna "Bridgertonová" boduje

Netflix TOP 10 za 18. týden – královna "Bridgertonová" boduje

Tipovačka

I tento týden můžete hádat, jak to za týden dopadne – tipujte dole ↓

Dalo se očekávat, že spin-off seriálu Bridgerton (Bridgertonovi) začne vysoko. A taky začal. Queen Charlotte: A Bridgerton Story (Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových) posbírala 148 milionů prosledovaných hodin je sice cca. o 46 milionů, než start druhé série, ale co si budeme povídat, většina lidí nevěřila, že by to mohlo být dobré. A ono překvapivě je, alespoň to tvrdíme v naší Novince pod lupou. Každopádně odvahu to alespoň vyzkoušet našlo spoustu lidí a to v 91 teritoriích, kde se seriál dostal do TOP 10. Zároveň to v 76 z nich dotáhl na první místo. V Evropě mu to například sabotují jen Dánové. Jinak ať máme nějaký kontext a možné odhady toho, jestli novinka zamíří do TOP 10 všech dob, tak The Night Agent (Noční agent) startoval se 168 miliony. Což, pokud příští týden výrazně nepřidá, nedává Královně příliš šancí na zvěčnění se v prestižním žebříčku.

Minulá jednička The Diplomat (Diplomatické vztahy) musela vyklidit pozice značně kvapně a najdeme ji tentokrát až mimo medailové pozice. Ty patří novinkám z minulého týden a to Sweet Tooth (Sweet Tooth: Chlapec s parožím), který jen chvíli po vydání žebříčku z minulého týdne dostal objednávku pro závěrečnou třetí sérii a Firefly Lane (Cesta svatojánských mušek).

Další a jedinou novinkou v globálním žebříčku jsou The Smurfs. Jejich 9 milionů prosledovaných hodin ale asi příště nebude stačit.

Rychlé nakouknutí do neanglického žebříčku nepřináší nic světoborného a novinka Terzi (Šikovný krejčí) se sice umístila první, ale jen se slabými 26 miliony, takže v tom anglickém by to nebyla ani na 5. pozici.

Pořadí Minule Jméno Týdnů Prosledované hodiny
1. N Queen Charlotte: A Bridgerton Story (Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových) 1 148 280 000
2. 2. Sweet Tooth (Sweet Tooth: Chlapec s parožím) – 2. série 2 60 470 000
3. 3. Firefly Lane (Cesta svatojánských mušek) – 2. série 7 54 320 000
4. 1. The Diplomat (Diplomatické vztahy) – 1. série 3 31 150 000
5. 4. The Night Agent (Noční agent) – 1. série 7 26 880 000
6. 6. Sweet Tooth (Sweet Tooth: Chlapec s parožím) – 1. série 4 25 180 000
7. 3. Firefly Lane (Cesta svatojánských mušek) – 1. série 3 16 500 000
8. 7. Workin' Moms (Zpátky do práce) – 7. série 2 15 110 000
9. 5. Beef (Ve při) – 1. série 5 14 790 000
10. N The Smurfs (The Smurfs) – 1. série 1 9 220 000

Jak už bylo trochu naznačeno výše, tak i Česká republika patří mezi země, kde Královna Šarlota bodovala. Takže první místo má v kapse a jedinou druhou novinkou u nás, která se zvládla propracovat do TOP 10 je taktéž výše zmiňovaný Terzi (Šikovný krejčí).

Minulé číslo jedna Bienvenidos a Edén (Eden vás vítá) vyklidilo pod návalem novinek z minul pozici až na 5. příčku a globálně sledované The Diplomat (Diplomatické vztahy) u nás prosvištěli skoro bez povšimnutí, protože tento týden jsou na chvostu dokonce až za nesmrtelnou Wednesday.

Stejně jako minulý týden překvapivě září Sygeplejersken (Zdravotní sestra), což osobně přičítám existenci dabingu. Přeci jenom u nás přítomnost českého znění hraje velkou roli ve sledovanosti, ať se vám to líbí nebo ne.

Tipovačka
Toto kolo tipovačky je za námi. Pokud si chceš tipování zkusit, tak aktuální tipovačku najdeš v posledním článku této série.

Pár informací k tipovačce

Tento týden už máme žebříček! Sice je zatím ještě takový provizorní, ale už můžete špekulovat, zda se vám podaří ještě dosáhnou na první příčky. A podaří! Stačí se správně trefit a máte první 25. jistou, protože naše věštecké koule zatím nejsou ještě úplně vyladěné. On i zisk 3 bodů z jednoho kola udělá hodně.

Příští týden nezačíná žádný velký hit, takže nechci napovídat, ale vítěz je jasný. Protože jediná novinka, která by mohla sbírat miliony je Black Knight (Rytíř v černém) a ta bude nejspíš vedena v neanglicky mluveném žebříčku.

Jak se vám dařilo najdete přímo u tipovačky v minulém článku.


Máte odtipováno? Tak teď už jen čekat, jak to dopadne za týden.

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Litocha

Litocha

A trofej by nebyla?
před 53 týdny
Fruiko

Fruiko

Že vy ty články nečtete?
před 53 týdny
Litocha

Litocha

Očividně :D
před 53 týdny
Další články k tématu