17. 9. 2013

SARS: Sleepy Hollow slaví megastart

SARS: Sleepy Hollow slaví megastart

V létě jsme naši rubriku SARS (sledovanosti a ratingy seriálů) poněkud zanedbávali, ale s novou sezónou se opět stane vaším pravidelným informátorem o tom, jak si co do konkurence vedou vaše oblíbené seriály.

Včerejší večer se nesl ve znamení premiér i finálových epizod. A hlavy se opravdu kutálely. Novinka Sleepy Hollow je s přehledem usekla všem svým konkurentům. Seriál skóroval 10,1 milionů diváků se skvělým ratingem 3.5! Tato čísla jsou nejen o 133 procent lepší, než loňský start The Mob Doctor (5 milionů / 1,5 rating) loni touto dobou, ale předčí také první epizody The Following (10,4m / 3.2), Alcatrazu (10m / 3.3) a Terra Novy (9,1m / 3.1), které všechny běžely ve stejném časovém slotu. Jde o nejlepší start dramatu na FOXu za posledních sedm let.

Samozřejmě otázkou zůstává, kolik diváků si seriál dokáže udržet v následujících týdnech, kdy se na obrazovky vrátí silný CBS komediální blok.

Každopádně Sleepy si výrazně polepšilo oproti svému předskokanovi, premiéře Bones (Sběratelé kostí). Nová řada premiérovala hůře než loni, získala 7,76 milionů diváků a rating 2.3.

Na ABC se realitka Dancing with the Stars vrátila s 16,04 miliony diváky a 3.1 ratingem, což je o 16 a 28 procent více než u loňského podzimního startu.

Na CBS se s diváky loučila první řada Under the Dome. 12,1 milionů diváků a 2.8 rating je nejlepším výsledkem od pilotní epizody.

Siberia se ani ve finále nezmohla na lepší výkon a skončila svou první (a dost možná poslední) sérii s 1,75 miliony diváky a ratingem 0.6.


Tak tohle je obrovský start pro Sleepy. Čekali jste takový úspěch? Myslíte, že čísla v následujících týdnech spadnou?

(Zdroje: EW, TV Line, TV by the Numbers)

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
Earenis

Earenis

Na začátek to vůbec nebylo špatné, jsem zvědavá co bude dál. Zatím jediná novinka, u které vydržím.
před 10 roky
Klik

Klik

Tak ja som to pozerala a vôbec sa nečudujem že to malo také vysoké čísla :) ... Prvá časť bola super :D
před 10 roky
Ptamil

Ptamil

SH pěkný start, ještě tak 2 díly byly výborný, teď to začalo pomalu klesat :-(
před 10 roky
Další články k tématu