24. 9. 2013

SARS: Seriálové sledovanostní vykoupení?

SARS: Seriálové sledovanostní vykoupení?

Bude letošní sezóna tou, na kterou budeme s odstupem let nahlížet jako na dobu, kdy se televizní průmysl konečně dostal z té propadené krize a kdy začalo svítat na lepší zítřky? Zatím je ještě brzy na to, abychom vyslovili tak zásadní tvrzení, ovšem pondělní sledovanosti naplňují fanoušky i bossy televizních stanic velkým optimizmem. Pojďme si nyní pondělní SARS (Sledovanosti a ratingy seriálů) pěkně shrnout.

Stanice NBC byla v pondělí jedničkou jak v ratinzích, tak v celkové sledovanosti. Pátá série realitky The Voice premiérovala s rekordním ratingem 4.9, což je více, než měl seriál loni na podzim (4.2) i letos na jaře (4.8). Přepočteno na miliony si nové nadějné zpěváky nenechalo ujít 14,67 milionů lidí. Novinka The Blacklist získala v deset večer silných 12,62 milionů diváků a 3.8 rating. Čísla skvělá, i když pořád je to méně, než loňská premiéra Revolution ve stejném časovém slotu (4.1).

Hodinová premiéra závěrečné deváté série How I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku) na CBS vyrovnala loňské premiérové skóre s ratingem 3.6 a sledovaností 9,19 milionů diváků. Zato další sitcom, 2 Broke Girls (2 socky) (8,76 milionů), si hodně pohoršil. Letos si vysloužil rating pouze 2.8, což je rapidně horší než loňský výsledek 3.7. Lorreho novinka Mom nezačala zrovna nejlépe, i když ani nejhůře. Uvidíme, zda tuto komedii její 2.5 rating a 7,92 milionů diváků udrží ve vysílání. Poslední novinka, thriller Hostages (1.8 / 7,48) měla stejný výsledek jako loňská premiéra nové řady Hawaii Five-0 ve stejném časovém slotu.

FOX už neměl premiéry, proto je jasné, že čísla oproti minulému týdnu bez konkurence výrazně klesla. Bones (Sběratelé kostí) (1.9 / 6,66) klesl o čtyři desetinky oproti minulému ratingu 2.3. Druhá epizody Sleepy Hollow (3.1 / 8,56) šla dolů také o čtyři desetiny, pořád je to ale výborný výsledek.

Poslední stanicí s novými epizodami je ABC. Realitka Dancing with the Stars šla dolů o osm desetin na rating 2.3 a sledovanost 13,36 milionů. Premiéra šesté řady Castla (Castle na zabití) si pak oproti loňsku o desetinku polepšila, získala rating 2.2 (+ sledovanost 11,48 milionů).


Které epizody jste si ze včerejška nedočkavě stahovali? Myslíte, že se dobré výsledky udrží, nebo sledovanost další týden spadne? Co říkáte na novinky?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Janna7

Janna7

Já to prostě nechápu. Co ti amíci na těch realitkách a soutěžních pořadech mají, že to sleduje dvojnásob...
před 10 roky
palino

palino

Budem sledovat 2 Broke Girls, The Blacklist. Ostatne uz nesledujem alebo nesledujem. Castle, Bones su stale...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

mně taky ne. ale 1,9 a 1,8 u hostages a bones je dost? nejsou to skoro stejné čísla jako seriály...
před 10 roky
Další články k tématu