27. 9. 2013

SARS: Diváci šílí z Crazy Ones!

SARS: Diváci šílí z Crazy Ones!

Další den, další SARS a další ratingové pecky. Osvědčený tahoun opět dokázal svou sílu a část svého úspěchu přenesl i na začínající novinku. V CBS očividně najali člověka, který dokáže zapojit mozek. Protože tento programový tah je jedním z nejlepších strategických kroků, které jsme za posledních pár let mohli v televizi vidět.

O čem že to mluvím? Přece o snaze CBS dostat svou novinku The Crazy Ones do co největšího podvědomí. Tento týden stanice v osm odvysílala hodinovou premiéru The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku), na kterou Crazy navazoval. Z megaratingu 5.6 (vs 5.0 loni) a 18,9 milionů diváků samozřejmě velká část těchto čísel přešla právě na Crazy Ones (4.0 / 15,60). Za týden pak před Crazy poběží novinka The Millers, ovšem půjde o premiérový díl, u kterého se obecně vždy očekávají vysoká čísla, která by se tedy logicky mohla opět odrazit na dobrém výsledku Crazy. Jestli to k něčemu bude a ze seriálu se stane nový hit, to se ale ukáže až během následujícího měsíce. Každopádně snaha je to výborná a chvályhodná.

Když už jsme začali s CBS, tak stanici rovnou dojedeme. Tentokrát již s menšími úspěchy. Two and a Half Men (Dva a půl chlapa) se na obrazovky vrátil v novém časovém slotu chudší. Premiéra (2.9 / 11,54) byla o šest desetin nižší, než v loňském roce. Premiéra druhé řady Elementary (Jak prosté) ztratila oproti loňskému debutu (3.1) celý bod a skončila s výsledkem 2.1 / 10,14.

V porovnání hereckých legend Williams drtivě vyhrál nad Foxem. Jeho The Michael J. Fox Show sklidilo průměrných 2.1 / 7,30 a šéfům v NBC se tak začínají rosit čela. Ratingově jde totiž o nejhorší čtvrteční komediální start v celé historii NBC. Hodinovka současné nejlepší komedie NBC, Parks and Recreation získala pouze rating 1.3 (vs. 1.7 loni) a 3,30 milionů diváků, takže Michael má pořád prostor, o kolik může spadnout v následujících týdnech. Vrátil se také Parenthood (Famílie), ovšem bohužel také nejásá. Rating 1.6 (+ 5,17 milionů diváků) se rovná nejnižšímu číslu, které seriál kdy získal, a zároveň je o tři desetiny nižší než premiéra loni na podzim.

Na stanici ABC se s jubilejní desátou řadou vrátila soap opera Grey's Anatomy (Chirurgové). Dvouhodinovka získala celkově rating 3.4 a 9,26 milionů diváků. Tento rating je o celý bod nižší než hodinová premiéra loňské řady (4.4).

Ani FOXu nebylo do smíchu. X Factor si sice udržel výsledek z minulého týdne (2.0 / 6,38), ovšem premiéra Glee si výrazně pohoršila. Oproti loňsku (3.1) seriál klesl na pouhých 2.0 a 5,17 milionů diváků.


Které epizody ze včerejška jste dnes projížděli vy? Překvapily vás některé zmíněné výsledky? Jak byste měnili tipovačku?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
jukab

jukab

U M.J.Fox Show mám zrušení, tak snad mi to vyjde. Mohla by se vyhlásit nová tipovačka - kolika řad se dočká...
před 10 roky
petruska.77

petruska.77

Já bych S.M.G. přála, aby hrála v seriálu, který opět neskončí po první sérii :)
před 10 roky
Maarti

Maarti

Snad jí to tentokráte vyjde :)
před 10 roky
Další články k tématu