22. 2. 2014

Hořící keř rozválcoval Českého lva!

Hořící keř rozválcoval Českého lva!

Česká minisérie Hořící keř, která v loňském roce zaujala v celoevropském měřítku, dnes slaví další úspěchy. Tento seriál sestříhaný na film se stal nejúspěšnějším titulem v historii cen Český lev.

Z úctyhodných čtrnácti nominací proměnil Hořící keř hned jedenáct z nich! Svou vítěznou vlnu začala minisérie diváckou Cenou filmových fanoušků. Sošku si dále odnesla herečka Jaroslava Pokorná za roli matky Jana Palacha.

Hořící keř zabodoval také po technické stránce. Sošku proměnil za zvuk (Petr Čechák a Marek Hart), masky (Zdeněk Klika), kostýmy (Katarína Hollá) i scénografii (Milan Býček). Sošku si domů odnesl i polský skladatel Antonio Komas-Lazarkiewicz, který složil k této minisérii hudbu.

Také v kategorii Nejlepší kamera snímek nezklamal. Cenu získal kameraman Martin Štrba. Hořící keř se může radovat i z dalších výborných a hlavně viditelnějších ocenění. Vítězství potvrdil v kategoriích Nejlepší scénář (Štěpán Hulík), Nejlepší režie (Agnieszka Hollandová) a především Nejlepší film.

Se svými jedenácti výhrami se Hořící keř stal rekordmanem Českých lvů. Překonal film Je třeba zabít Sekala, který Lvům vévodil od roku 1997 s deseti výhrami.


Překvapil vás úspěch Hořícího keře? Myslíte si, že je vítězství v tolika kategoriích zasloužené?

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
IrmaVep

IrmaVep

Jak už se tu někdo zmiňuje, je malá chybička v názvu "Je třeba zabít Segala" ;) I když...
před 10 roky
Tulrika

Tulrika

Určitě je to kvalita, ale neznám nikoho, kdo by Hořící keř viděl. Nějak nebyl propagován
před 10 roky
Seraphine313

Seraphine313

Jj, když jsme loni v lednu/únoru byli s ragelly v Praze na Crossing Lines press meetingu,...
před 10 roky
Další články k tématu