16. 5. 2014

Damian Lewis si našel novou roli

Damian Lewis si našel novou roli

Damian Lewis si již dokázal zajistit novou televizní roli. Bývalá hvězda televizního seriálu Homeland (Ve jménu vlasti) a představitel jedné z hlavních rolí Nicholase Brodyho, za jehož ztvárnění dokonce získal cenu Emmy, byl nyní obsazen do minisérie Wolf Hall.

Zahraje si zde protějšek Marka Rylance v příběhu, který je adaptací historických románů Hilary Mantel. Lewis se představí jako Jindřich VIII., Rylance se objeví jako Thomas Cromwell. Scénář píše Peter Straughan, který byl nominován na Oscara za film Tinker Tailor Soldier Spy (Jeden musí z kola ven).

Projekt režíruje Peter Kosminsky (Bílý oleandr) a v příběhu se dozvíme o skvělém vstupu Cronwella k Tudorovcům. Bude popisovat i jeho skromné začátky, kdy se vypracoval z prostého syna kováře na jednoho z nejbližších poradců Jindřicha VIII.

K obsazení se připojí také Claire Foy, která bude hrát vypočítavou a ambiciózní Annu Boleynovou. Jonathan Pryce se představí jako okázalý a mocný kardinál Thomas Wolsey. Roli Kateřiny Aragonské, první Jindřichovy manželky ztvární Joanne Whalley a k vidění bude i Mark Gatiss jako Stephen Gardiner, povýšený sekretář krále.

Tato minisérie vznikne v koprodukci Company Pictures a Colin Callender's Pla­yground pro stanice Masterpiece a BBC TWO. Natáčet se bude v jihozápadní Anglii, konkrétně ve studiích města Bristol a k vysílání by mělo být vše připraveno pro rok 2015.


Zajímá vás, kde se uchytí Damian Lewis? Zaujal vás jeho nový projekt?

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
dagsoftware

dagsoftware

Viac by ma potešilo keby spravili pokračovanie Life - Najbohatší policajt. Tam bol ako Krjús dobrý, aj...
před 9 roky
shenandoah

shenandoah

A kruci, tu knížku mám v seznamu "Chci číst", a teď už to asi nestihnu. Ale Damiana můžu,...
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Vždyť je všude. Jakmile je seriál, který není čistě americký, je historický nebo fantasy, tak tam Frain...
před 9 roky
Další články k tématu