3. 8. 2014

Tatau: Pozor na to, co si necháváte vytetovat

Tatau: Pozor na to, co si necháváte vytetovat

Stanice, které se podařilo přijít s originálními seriálovými hity Being Human a In the Flesh, se na tento úspěch snaží navázat. Své naděje BBC Three tentokrát vkládá do dramatu Tatau.

Vznikne v koprodukci Touchpaper TV, South Pacific Pictures a BBC America. Scenáristou a tvůrcem dramatu je Richard Zajdlic, který bude zároveň jeho výkonným producentem. Dalšími výkonnými producenty budou Rob Pursey (Being Human), John Barnett, Chris Bailey a Matthew Read. Začátek natáčení tohoto osmidílného seriálu je naplánovaný na letošní září. Jednotlivé epizody budou mít 45 minut.

Děj se točí okolo Kylea Connora a Petea „Budgieho“ Griffithse. Oba jsou dvacátníci z Londýna, kteří na své cestě po světě hledají slunce, zábavu a dobrodružství. Aby si tu cestu vůbec mohli dovolit, museli dlouho a tvrdě pracovat, takže když se jim konečně podaří vyrazit, dychtí nasát tolik různých kultur a zážitků, kolik jen budou moci. Kyle si dokonce ještě v Londýně nechal udělat tetování v maorském stylu, protože se těšil na cíl jejich cesty, kterým mají být Cookovy ostrovy v Tichém oceánu.

Na místě Kylea poněkud znepokojuje, jak tamní lidé reagují na jeho tetování. Očividně pro ně má nějaký význam, ale o co může jít? O něco později Kyle během šnorchlování v laguně najde pod vodou svázanou mrtvolu místní dívky Aumeji. Když se však na místo vrátí s policií, tak zjistí, že její tělo zmizelo. Budgie začíná pochybovat, jestli se jeho nejlepší kamarád nezbláznil a nemá haucinace, ale Kyle ví, co viděl. A postupně mu začíná docházet, jaký má dar (nebo prokletí): vražda kterou viděl, se totiž dosud neodehrála, teprve se stane. Oba kamarádi jsou tak událostmi vtaženi do zoufalého boje o zabránění vraždy Aumeji, během kterého Kyle postupně zjišťuje, že jeho dar proroctvím nekončí… a odhalí se mu skutečný význam jeho tetování.

Jeden z výkonných producentů, Rob Pursey, k námětu řekl: „Je vzrušující produkovat seriál, který diváky BBC zavede do úplně nového prostředí. A ještě více vzrušující je prozkoumávání starobylých mýtů kultury, kterou většina z nás nezná.“

Ben Stevenson z BBC Drama se o tom, co od nového seriálu čeká, vyjádřil docela jasně: „Tatau je ambiciózní nové seriálové drama BBC Three od tvůrců Being Human. Zdvihne laťku pro diváky tohoto kanálu, kteří mají velmi rádi originální příběhy ze všech možných světů.“ Editor BBC Three Sam Bickley se s ambicemi nového seriálu taky netajil: „BBC Three si oprávněně vybudovala jméno výrobou několikanásobně oceněných dramat jako jsou In the Flesh, The Fades nebo Being Human. Tatau pokračuje v tradici tohoto kanálu, kde jsou schvalována originální, inovativní a vzrušující dramata, která byste jinde nečekali.“


Stane se z tohoto seriálu další hit?

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
corine

corine

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Podle mě to vypadá zajímavě... :)
před 9 roky
Nutrity

Nutrity

Tak tohle by mohlo být dost zajímavé. Jsem na to zvědavá :)
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

No jakmile to bude v databázi, putuje to do chci vidět.
před 9 roky
Další články k tématu