12. 5. 2015

Person of Interest bude mít 13 epizod

Person of Interest bude mít 13 epizod

Včera stanice CBS maximálně potěšila své fanoušky, když obnovila všechny své nerozhodnuté seriály kromě CSI: Crime Scene Investigation. Pouze jeden z těchto seriálů pochází od jiné produkční společnosti – Person of Interest vlastní Warner Bros. TV.

Bylo potvrzeno, že Person of Interest nebude mít v příští sezóně plných 22 epizod. Jako jediný z prodloužených seriálů bude mít zkrácenou sezónu. Ačkoliv přesné číslo prozatím stanice nepotvrdila, mluví se o tom, že jde s největší pravděpodobností o 13 dílů.

Jde tedy o stejný případ, který se stal na CBS loni. Tehdy dostal The Mentalist nečekanou objednávku na novou sérii, která, jak se později ukázalo, byla zkrácená a poslední. Zprávu o tom, že půjde o finální řadu, ale CBS potvrdila až o několik měsíců později.

PoI se stal překvapivým hitem, když v roce 2011 premiéroval v novém čtvrtečním krimi bloku. Zatím co však ostatní CBS seriály od Warner Bros. (The Mentalist, Without a Trace) zůstaly v silném čtvrtku alespoň čtyři roky, PoI se stěhoval do úterků již po dvou sezónách. Tady si vede průměrně, stejně jako jiné CBS seriály na hranici prodloužení/zrušení (Hawaii Five-0, NCIS: Los Angeles, Elementary). Rozdílem je, že tato zmíněná trojice je vlastněná produkční společností CBS, takže stanice vydělává miliony dolarů za syndikaci na jiné stanici. PoI má také podepsanou syndikaci na WGN America, ale veškeré tyto peníze jdou do kapsy Warner Bros.

Seriál je důkazem tvrdé reality, se kterou se nezávislá produkční studia musí neustále potýkat. Seriály, které vlastní jejich vysílací stanice, mají automaticky o poznání větší šanci na dlouhý život, než ty, které produkuje někdo zvenku.


Myslíte si, že Person of Interest v příští sezóně skončí? Mrzelo by vás to? Nebo je pět sérií slušné číslo?

Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
PMilan

PMilan

Také si myslím, že je to potřeba znát míru. Viz HIMYM, kterej natahovali do nekonečna a pak už to nikdo...
před 9 roky
kukusak

kukusak

Snad to úplně nezabalí. POI je nejlepší seriál, kterej v současnosti běží. To byla od CBS už pro mně...
před 9 roky
Eobard Thawne

Eobard Thawne

NEEEEEEEEEEEEEE! AŤ TO NESKONČÍ! Ale pokud už by mělo... Doufám ve velkolepé finále.
před 9 roky
Další články k tématu