23. 5. 2015

Nicole Kidman a Reese Witherspoon společně na HBO!

Nicole Kidman a Reese Witherspoon společně na HBO!

Zdá se, že kabelová stanice HBO si našla další seriálový kousek, který by mohl kráčet ve stopách dramatu True Detective (Temný případ) a těšit se tak stejnému úspěchu. Objednala si novou minisérii Big Little Lies, ve které, stejně jako v True Detective, nebude chybět hvězdné obsazení.

Big Little Lies je adaptací stejnojmenné knihy od australské autorky Liane Moriarty, která byla vydána v červenci minulého roku a okamžitě sklidila kladné ohlasy. O pouhé čtyři měsíce později se začalo na seriálové adaptaci pracovat a projekt byl nabízen televizním stanicím. Ve finále se o minisérii utkala kabelová stanice HBO a streamovací server Netflix, který odešel s prázdnou. Za vznikem seriálu stojí výkonný producent David E. Kelley, který se postaral o zrod řady seriálů jako jsou například Ally McBeal, Chicago Hope nebo The Crazy Ones.

Jedná se o podvratnou komedii vyprávějící příběh tří matek malých předškoláků, jejichž na první pohled perfektní životy se začnou rozpadat natolik, že dojde k vraždě. Do hlavních rolí byly obsazeny filmové hvězdy Reese Witherspoon a Nicole Kidman, které budou zároveň plnit i funkci výkonných producentek (v rámci jejich produkčních společností Pacific Standard a Blossom Films).

Pro obě oscarové herečky se bude jednat o jejich zatím největší seriálové role. Poslední dobou se stává trendem, že se spousta filmových hvězd začíná angažovat i v seriálech. Zejména se tedy jedná o minisérie, případně zkrácené série, aby měli herci čas na plnění i svých dalších závazků. Příkladem je i výše zmíněný True Detective, kde si hlavní role v první sérii zahráli filmoví herci Matthew McConaughey a Woody Harrelson. Na druhou sérii se upsali Colin Farrell, Vince Vaughn a Rachel McAdams, kteří se také proslavili zejména ve světě filmu. Dalším příkladem je herečka Kirsten Dunst, která se objeví ve druhé řadě seriálu Fargo, nebo Halle Berry, hvězda letního scifi seriálu Extant.


Zalíbila se vám nová minisérie? Přidáte si ji do svých watchlistů? Jaký je váš názor na „útěk“ filmových herců k seriálu?

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
LenkaTalaskova

LenkaTalaskova

Kvůli nim, si to tam přidám a zkusím se na to pak podívat. Jinak co se týče tématu hraní v seriálech...
před 8 roky
IrmaVep

IrmaVep

Tak na to se moc těším! Ráda vidím, když si filmový herec zkusí taky seriál.
před 8 roky
verunkawrath

verunkawrath

Tak na ty dvě bych se ráda podívala :-)
před 8 roky
Další články k tématu