31. 7. 2015

Kolika sérií se dočká Game of Thrones?

Kolika sérií se dočká Game of Thrones?

Vypadá to, že se fanoušci můžou těšit na mnohem více své oblíbené krvavé zábavy, než si původně mysleli. Stanice HBO se totiž s Game of Thrones (Hra o trůny) jen tak loučit nehodlá.

Během panelu stanice na letním TCA (Television Critics Association) byl mimo jiné diskutován právě osud jednoho z nejpopulárnějších seriálů současnosti. Fanoušci již dlouhou dobu spekulují o tom, jak dlouho se fantasy drama podle knih George R. R. Martina na obrazovkách udrží. Nyní ředitel stanice Michael Lombardo prozradil k tomuto tématu další podrobnosti.

„Nikdy jsme nic neříkali o tom, že skončíme po sedmé sérii,“ řekl Lombardo. „Otázka je, jak daleko za sedmičku půjdeme.“

Lombardo dodal, že showrunneři David Benioff a Dan Weiss to prozatím vidí tak, že by po aktuálně připravované šesté sérii mohly být ještě další dvě řady. „Moc by se mi líbilo, kdyby to ještě přehodnotili. Takhle na tom prozatím jsme,“ dodal ředitel.

Kromě toho se na TCA mluvilo také o možnosti vzniku prequelu. „Rád budu otevřeně přistupovat k čemukoliv, co mi Dan a David nabídnou. Závisí to ryze na tom, co tito dva chtějí dělat. Myslím, že máte pravdu v tom, že je tu neuvěřitelné množství příběhů, které by se do prequelu daly zařadit. Prozatím jsme ale rozhovory o dalším seriálu nevedli.“

Co se týče neustupujícím spekulacím o smrti Jona Snowa, která se odehrála ve finále páté řady, Lombardo ujišťoval fanoušky, že Snow je opravdu mrtvý. „Mrtvý znamená mrtvý, jako mrtvý, jako mrtvý. Je mrtvý. Ano. Z toho všeho, co jsem viděl, slyšel a četl, Jon Snow je opravdu mrtvý.“

Seriál dovysílal pátou řadu v červnu, šestá se aktuálně natáčí. Herci mají podepsané smlouvy ještě na sedmičku, která však dosud nebyla oficiálně objednaná. V březnu napsal autor knih Martin příspěvek na blog, ve kterém uvedl, že by se mu líbilo deset sérií Game of Thrones. „Deset sérií zní dobře. Podobná vyjádření slýchávám i od HBO, kdykoliv s nimi mám schůzku, a to jak v Los Angeles, tak v New Yorku,“ napsal Martin. Autor aktuálně pracuje na šesté z plánovaných sedmi knih. Seriál již využil téměř všechen publikovaný materiál. Pátá série dokonce ze základního příběhu vybočovala mnohem více, než kterákoliv předešlá řada.

Showrunneři se dříve vyjádřili v tom smyslu, že by seriál rádi ukončili po sedmé řadě. Nicméně Lombardovo včerejší vyjádření svědčí o tom, že by oba pánové mohli změnit názor.


Jak dlouho si dovedete představit Game of Thrones na televizních obrazovkách? Dokáží tvůrci přinášet divákům stále kvalitní a šokující zábavu, i když se nebudou opírat o slavné knihy? Nebo myslíte, že už je pomalu na čase seriál uzavřít?

Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
verunkawrath

verunkawrath

Deset sérií už je opravdu moc,pátá byla dost slabá a tak budu doufat v zlepšení,ale pokud nepřijde svět...
před 8 roky
Tulrika

Tulrika

Tak to trochu přehání ne. Já to vidím nejvíc na sedm. Další už mi přijde falešně nastavované. Seriál mám...
před 8 roky
vega

vega

mne osobne sa 5. seria pacila ovela viac ako ta predchadzajuca teda az na par dolezitych okamihov ktore sa...
před 8 roky
Další články k tématu