19. 6. 2016

Herec Anton Yelchin nalezen mrtvý, bylo mu 27 let

Herec Anton Yelchin nalezen mrtvý, bylo mu 27 let

[AKTUALIZOVÁNO] Před několika okamžiky bylo oznámeno, že známý americký herec Anton Yelchin byl nalezen mrtvý. Bylo mu 27 let.

Herec, který se proslavil více filmovými než seriálovými rolemi (Pavel Čechov ve Star Treku, Star Treku: Do temnoty a Star Treku: Do neznáma, Kyle Reese v Terminator Salvation) zemřel pravděpodobně na následky autonehody dnes ráno. Jeho tělo bylo nalezeno zaklíněno mezi jeho autem a cihlovou poštovní schránkou, která byla součástí vstupní brány do jeho domu. Podle policie motor stále běžel. Zároveň byla vyloučena násilná smrt.

Anton Yelchin se v seriálech objevoval hlavně ve vedlejších jednoepizodních rolích, jeho jedinou hlavní rolí zůstává Byrd Huffstodt ze seriálu Huff. Přespříští rok se ale měl objevit v seriálové adaptaci knihy Stephena Kinga Mr. Mercedes v jedné ze dvou hlavních rolí.

Aktualizace: Podle vyjádření losangeleské policie se nehoda stala v 1:10 hodin ráno (tedy cca v 10:10 hodin středoevropského letního času), když se Yelchin vypravoval za přáteli na zvukovou zkoušku. Vystoupil z auta, které se pak samo rozjelo pozadu z kopce po příjezdové cestě a přimáčklo Yelchina na cihlovou poštovní schránku a kovový plot. Tělo bylo objeveno jeho přáteli, kteří se mu nemohli dovolat.

Yelchinovo auto (Jeep Cherokee z roku 2015) bylo jedním z 1,1 milionu aut, které mateřský koncern Fiat Chrysler svolával kvůli problémům s automatickou převodovkou. Američané totiž nejsou zvyklí na nový systém, který řadí ne mechanicky, ale elektronicky. Toto bylo patrně příčinou samovolného rozjetí vozidla, jehož poloha na převodovce pravděpodobně zůstala v pozici N (neutrál) namísto P (parkovací mód). Yelchinův případ nebyl v poslední době u těchto aut ojedinělý. Nová výměna softwaru v autech má zajistit automatické zařazení parkovacího módu vždy, když budou se otevřou dveře při nastartovaném motoru.


Odpočívej v pokoji.

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře24zobraz všech 24 příspěvků
007.dany

007.dany

Je mi ho líto....
před 7 roky
sandokan555

sandokan555

Blba, zbytocna smrt. R.I.P.
před 7 roky
STOUPA

STOUPA

příliš brzy R.I.P.
před 7 roky
Další články k tématu