16. 11. 2008

Seriál Médium na Primě

Televize Prima začne vysílat v prosinci seriál Médium. Pilotní díl startuje 11. 12. v 15.35 hod.

Seriál Médium na Primě

Prima nám na předvánoční odpoledne servíruje nový mysteriózní seriál. Po náhlém stažení seriálu Bostonská střední kvůli nezájmu diváků a opětovném zoufalém zařazení Drzé Jordan se snaží o zaplnění volného odpoledního času. Na již dříve avizované Město jménem Euréka si musíme počkat asi až do příštího roku.

Co na nás v seriálu čeká. Hlavní hrdinka Allison vychovává spolu s manželem své tři dcery – Ariel, Bridgette a Marii. Vše by bylo obyčejné, všední, nezajímavé, ale pozor… Allison má dar – vidí do budoucnosti, čte lidem myšlenky a komunikuje s mrtvými. Chtěla se stát úspěšnou právničkou, ale svůj sen musí hodit za hlavu a své nadpřirozené schopnosti využít ve prospěch spravedlnosti jako poradkyně v kanceláři státního zástupce ve Phoenixu v Arizoně.

Společnost NBC v roce 2005 vsadila na jistotu a vyplatilo se jí to. V letošním roce byla odvysílána již čtvrtá řada. Seriál by se zařadil do šedi mysteriózních, fantastických seriálů, jejichž jednotlivé epizody s nadpřirozenem vymyslí každý zdatný scénárista, ale věřte nebo nevěřte, že všechny díly mají reálný základ. Ano, staly se, nikdo si je nevymyslel. Předobrazem hlavní hrdinky je totiž skutečné stejnojmenné médium. Seriál je vystavěn na jejich životních peripetiích. Allison Dubois se narodila v roce 1972 ve Phoenixu. V době vysokoškolských studií se podrobila sérii testů na Arizonské univerzitě, aby podpořila výzkum médií a psychických fenoménů. Svůj výjimečný dar si začala uvědomovat ve svých šesti letech a stejně jako hlavní hrdinka má tři dcery, u nichž se nadpřirozené schopnosti projevují také. Svými schopnostmi pomohla nespočet lidem i institucím při pátrání po nezvěstných či zavražděných osobách. Velmi aktivně se podílela na produkci seriálu.

Je tedy otázkou zda-li tak atraktivní seriál bylo nutné dávat v nejméně sledovaném odpoledním čase.

Hlavní obsazení:

Patricia Arquette (Méně slavnější než její sestra Rosanna Arquette, ale nikoliv horší. V seriálech hrála minimálně. Z jejich filmových rolí stojí za zmínku Frankie Paige ve Stigmatech či Alabama Whitman v Pravdivé romanci. Víte, že se objevila i v jednom díle hororové série Noční můry jako Kristen?) hraje Allison Duboisovou.

Miguel Sandoval (V žádném jiném seriálu se neudržel tak dlouho. Spíše hostoval v Aliasu jako agent SD-6 Anthony Russek, v Sedmém nebi jako Ramon Reyes, v Západním křídle jako Victor Campos, v Aktech X jako Martin Ortega, v Pomstě – s.r.n. jako Chapel a v mnoha dalších.) hraje Manuela Devalose.

Sofia Vassilieva (Mihla se v jedné epizodě V tajných službách v roli Eleny.) hraje Allisoninu nejstarší dceru Ariel.

Maria Lark (Zatím v žádném jiném filmu či seriálu nehrála.) hraje Allisoninu mladší dceru Bridgette.

Miranda Carabello (Také zatím v žádném jiném filmu či seriálu nehrála.) hraje Allisoninu nejmladší dceru Marii.

Jake Weber (Jake Berman z Mind of the Married Man, The nebo Dr. Matt Crower z American Gothic.) hraje Allisonina manžela Joea.

David Cubitt (Jack Larkin z Traders a detektiv Richard Barstow z Robbery Homicide Division.) hraje detektiva Lee Scanlona.

Anjelica Huston (V seriálech se objevila vedle Média pouze jako Dr. Lena Markova z Huffu. Samozřejmě známější je jako Morticia Addams z Addamsovy rodiny.) hraje Cynthii Keenerovou.

Z dalších známých herců, kteří se seriálem mihnou stojí za zmínku:

Kelly Preston – Meghan Doyle (Herečka vedlejších rolí, od 12. září 1991 šťastně vdaná za herce Johna Travoltu. Donna Di Gregorio z Joeyho – ano, to je ta mrcha, co pobláznila Joeyho ve dvou dílech a pak se na něj vykašlala, Avery Bishop z Jerry Maguire, Kelly Houge z Od soumraku do úsvitu a Marnie Mason z Dvojčat.)

Roxanne Hart – Lily Devalos (Ve filmové branži to také nedotáhla na samotný vrchol a spíše paběrkovala vedlejší role. Za zmínku stojí asi její nejslavnější filmová vedlejší role Brendy J. Wyatt v megahitu Highlander, v seriálech se nejdéle udržela jako zdravotní sestra Camille Shutt v Nemocnici Chicago Hope.)

Neve Campbell – Debra (Nekorunovaná královna hrůzy Sidney Prescott ve Vřískotu, jeho druhém a třetím pokračování. A co třeba vypočítavá a s osudy všech si pohrávající Suzie z Nebezpečných her. V seriálech se rozdováděla ve Správné pětce.)

Jason Priestley – Walter Paxton (Je potřeba tohoto herce blíže specifikovat? Beverly Hills 90210.)

Wallace Langham – Alan (David Hodges z Kriminálky Las Vegas, kterého nemá rád ani Gil Grissom.)

David Carradine – bratr Jessicy (Nezapomenutelný Kwai Chang Caine z Kung-fu a jeho slabšího pokračování Kung-fu legenda pokračuje.)

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
Sajgon

Sajgon

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Míša1107

Míša1107

http://www.titulky.com/
před 13 roky
MrJanLips

MrJanLips

Právě jsem se dozvěděl, že seriál Médium bude Prima TV opakovat od prvního dílu první série na svém...
před 12 roky
ranger

ranger

Nedávno opakoval Universal a já se hodně bavil 6.řada občas sklouzne do komedie
před 12 roky
Další články k tématu