13. 6. 2008

Seriál Terminátor: Příběh Sáry Connorové na Primě

Televize Prima začne vysílat začátkem července seriál Terminátor: Příběh Sáry Connorové. Pilotní díl startuje 3. 7. ve 22.05 hod.

Seriál Terminátor: Příběh Sáry Connorové na Primě

Blíží se letní sezóna a s tím spojené prázdniny. Čas dovolených, radovánek a pohody. Většina rozumného obyvatelstva prchá z domovů do přírody, na hory, k vodě a televizory nechává odpočívat. Tím však nastává okurková sezóna na seriálovém poli. Většina televizních stanic přerušuje své seriálové trháky, aby je zařadily do hlavního vysílacího času opět v září v plné zbroji a do té doby opakují starší seriály.

Prima se však rozhodla, že nepůjde v zaběhlých kolejích a zařadila od začátku července, premiérově nový seriál produkovaný společností Warner Bros. Television, za co-producentské spoluúčasti Mario Kassara a Andrewa G. Vajny. Z jejich dílny vzešly „akční pecky“ – „Rambo 2“, „Total Recall“, „Stargate“, „Univerzální voják“ a samozřejmě doposud „pouze“ Terminátorská filmová trilogie (v roce 2009 by měl do kin přijít první film z plánovaných tří, které budou dále rozvíjet osudy Johna Connora v budoucnosti).

Prvotní myšlenka, natočit seriál vzešla po překvapivém úspěchu filmu „Terminátor 3: Vzpoura strojů“, který celosvětově vydělal skoro 450 milionů dolarů. 9 listopadu 2005 přichází časopis Variety s první informací o chystaném seriálu. Seriál dějově navazuje na události ve filmu „Terminátor 2: Den zúčtování“ a jak z názvu vyplývá bude se točit hlavně kolem matky Johna Connora – Sáry. Neznamená to, že by se tu neobjevil John, ale hraje pouze „druhé housle“. Sára si myslela, že jednou pro vždy zničila Skynet, ale budoucnost se vrací a je nutné proti němu opět bojovat. Sára, John a androidka Cameron unikají strojem času do budoucnosti, do okamžiku, kdy začíná vznikat nový Skynet a musí vymyslet plán jeho zničení a tím předejit Soudnému dni.

Hlavní obsazení:

Vzhledem k tomu, že světová premiéra pilotního dílu na stanici FOX proběhla teprve v lednu 2008 a doposud je natočeno celkem 9 epizod, moc známých herců se v seriálu zatím neukázalo. Rozhodně zapomeňte na to, že by se tu mihli třeba Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick, Joe Morton či Michael Biehn.

Pro české diváky bude asi nejznámějším herec Brian Austin Green (David Silver z „Beverly Hills, 90210“), který hraje postavu Dereka Reese.

Lena Headey (královna Gorgo z „300: Bitva u Thermopyl“) hraje Sáru Connorovou.

Thomas Dekker (Zach z „Hrdinů“ a Vincent ze „Sedmého nebe“) hraje Johna Connora.

Summer Glau (Tess Doernerová z „4400“ a Crystal Burnsová z „Jednotky zvláštního určení“) hraje androidku Cameron Phillipsovou.

Sonya Walger (Penny Widmorová ze „Ztracených“ a Jane Parsonsová z „Kriminálky New York“) hraje Michelle Dixonovou.

První reakce diváků na úvodní díly byly zatím trochu rozpačité, doufejme, že se dočkáme více dílů. Sami posoudíte v červenci. Pro skalní fanoušky Terminatora je to však povinná sledovačka.

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
Sajgon

Sajgon

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
Martin

Martin

Mimochodem o prázdninách budou na Nově dávat čtvrtou řadu 24hodin. Už jsem ani nedoufal:0) A to je pro...
před 15 roky
Fruiko

Fruiko

Se nedá srovnávat. Terminátor Premiéra teď v lednu. 24 hodin 4 řada (2 roky zpátky?).
před 15 roky
Martin

Martin

To máš pravdu Terminátor seriál = sračka. 24hodin, to nejlepší ze seriálů, co jsem kdy viděl, žádná...
před 15 roky
Další články k tématu