8. 7. 2016

Game of Thrones: Rozhovor s mladičkou představitelkou Lyanny

Game of Thrones: Rozhovor s mladičkou představitelkou Lyanny

Před nedávnem skončila šestá řada světového fenoménu Game of Thrones (Hra o trůny). Předmětem nejvyššího zájmu není Kit Harington (Jon Sníh) ani Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), jak by se na první pohled mohlo zdát. Světlo reflektorů si pro sebe ukradla teprve dvanáctiletá herečka Bella Ramsey, pocházející původem z Velké Británie. Ta se v šesté řadě představila v roli Lyanny Mormont, lady Medvědích ostrovů.

Po odvysílání sedmé epizody The Broken Man (Zlomený muž), ve které se poprvé objevila, fanoušci po celém světě začali zakládat různé fankluby na sociálních sítích a dívka téměř okamžitě se stala jednou z nejoblíbenějších postav celého seriálu.

Mladá herečka pohovořila o pocitech ze svého vůbec prvního natáčení a postavě Lyanny Mormont.

Co sis jako první myslela o Lyanně, když jsi četla scénář?
Myslela jsem, že ta postava mi sedne jako ulitá. Lyanna je tvrdá a chce udržet svou rodinu a ostrov v bezpečí. Požaduje, aby s ní zacházeli jako s dospělou. Zároveň je ostrá a neústupná, když je to potřeba. Pro svůj rod a Sever chce to nejlepší.

Fanoušci milují Lyannu. Jaký máš názor na jejich reakce?
Je to opravdu šílené. Nic podobného jsem vůbec nečekala. Jsem moc a moc šťastná, že lidé Lyannu Mormont zbožňují. Skutečnost, že hraji v Game of Thrones, jsme museli nejdříve držet v tajnosti. Ale nyní je to venku a rodinu kontaktuje spousta nadšených lidí, kteří mě viděli.

Než jsi začala natáčet své scény, viděla jsi vůbec Game of Thrones?
Když už jsem věděla, že jsem roli dostala, tak mi bylo dovoleno podívat se na několik vhodných scén. Velmi mě zajímala ta část, kdy Stannis obdržel dopis, který mu Lyanna poslala.

Jak přistupuješ ke svým scénám?
Nejdříve si představím celou scénu, ani se nesoustředím na můj text, ale myslím na scénu jako celek. Považuji za velmi důležité nejdříve pochopit celý smysl daného okamžiku. Až potom se začnu zajímat o text.

Věděla jsi, že tvoje postava bude tak důležitá?
Chvíli mi to dalo zabrat, než jsem si to uvědomila. Vlastně jsem se jednoho rána probudila s pocitem, že jsem nedílnou součástí příběhu.

Jaké bylo hraní tak rázné postavy? Bylo to lehké?
Být tak nelítostná bylo velmi příjemné, opravdu ano. Ale všechno mi to přišlo natolik přirozené, jelikož Lyanna má takovou povahu. Zamilovala jsem si scénář desáté epizody The Winds of Winter (Vichry zimy). Absolutně ji nezajímalo, že je ta nejmladší osoba v místnosti, když začala zostuzovat ty tři lordy.

Čím si myslíš, že Davos přesvědčil Lyannu, aby pomohla Starkům?
Lyanna si uvědomila, že je po jednom Starkovi pojmenovaná a její rod by jim měl pomoci. Davos k ní mluvil jako k vůdci, nikoliv dítěti, čehož si cenila. Měl pro ni pochopení, dokázal se vžít do její situace, čímž její rozhodnutí ovlivnil.

Co Lyanně vnuklo myšlenku, že Jona prohlásí králem? Proč v něho věří?
Chtěla, aby ostatní rody podpořily jeho věc. Věří, že krev Starků proudí v jeho žilách a on je ten správný vůdce.

Jak si představuješ život na Medvědím ostrově?
Myslím, že život tam je pohodový a poklidný. Bez stresu a spěchu. Jídlo by také nebylo k zahození a vodopády bych si nejspíše rychle zamilovala. Ráda bych tam žila.

Jaké je tvá oblíbená scéna?
Mám je ráda všechny. Byla to moje první zkušenost před kamerou. Oblíbila jsem si desátou epizodu. Ale natáčení v té místnosti bylo jako být uprostřed sauny. Také jsem se ráda projela na koni jménem Iggy v devátém díle.

Jaký máš názor na svůj kostým?
Byl úžasný. Klidně bych ho nosila každý den. Nejlepší byl ten medvěd kolem krku. Pojmenovala jsem ho Boris.

Kdyby sis měla vybrat oblast Západozemí, kde bys žila, byl by to Sever?
Určitě ano.

Za mazlíčka by si raději měla draka, nebo zlovlka?
Rozhodně draka.


Jak se vám líbila Lyanna Mormont v podání mladé herečky? Chtěli byste, aby se vrátila i v dalších dílech?

Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
La.Volpe

La.Volpe

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Sheerwood

Sheerwood

Doufám že se nespletu ve své "věštbě", jelikož této herečce věštím zářnou budoucnost. :) "You...
před 7 roky
La.Volpe

La.Volpe

Tak potvrzeno. Lyanna se objeví i 7. řadě.
před 7 roky
Nira

Nira

Příjemná zpráva :-)
před 7 roky
Další články k tématu