15. 11. 2021

Squid game drtí Game of Thrones na Youtube

Squid game drtí Game of Thrones na Youtube

Squid Game (Hra na oliheň) slyšíme poslední týdny nonstop. A vypadá to, že to jen tak neutichne. Tenhle podmanivý seriál, který si zíkal celý svět si připisuje další body. Tentokrát na YouTube.

Podle firmy Vobile, která se zabývá sdílením a dosahem duševního vlastnictví si různé klipy a ukázky ze seriálu na YouTube získaly přes 17 miliard přehrání. A podle mluvčího firmy za dobu, co se zabývají analyzováním videí ještě nikdy neviděli tak rychlý nástup popularity.

Těch 17 miliard přehrání bylo vygenerováno na 129 000 upload­nutých videích, ať už jde o klasické trailery, klipy či krátké videa na YouTube Shorts. Videa získala neuvěřitelných 533 milionů zpětných reakcí, ať už jde o palce, či komentáře. Pokud to začneme srovnávat s dosavadním králem mezi seriály na YouTube a to Game of Thrones (Hra o trůny) tak můžeme pronést klasickou větu. Král je mrtev, ať žije král. Game of Thrones totiž za ty roky nastřádal „jen“ 16,9 miliardy zhlédnutí rozprostřených mezi 420 000 nahraných videí a přibližně 233 milionů zpětných reakcí.

Některé klipy jsou vyloženě „primitivní“, ale o to více zhlédnutí sbírají, příkladem budiž Pro Squid Game Players Be Like, který se blíží 100 milionům zhlédnutí.

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Ne, že by nebyla Squid Game seriál, který jsem sledoval jedním dechem, ale ve srovnání s GOT je to jiná...
před 2 roky
Fruiko

Fruiko

Tak to jsou hlavně memíčka. Spíš bych řekl, že to vypovídá o tom, že se doba zrychluje. Rychle zazáří...
před 2 roky
_-0-_

_-0-_

Zrychluje a fragmentuje. Stačí se podívat, jaká videa sledují dětičky na TikToku. Sdělení je často...
před 2 roky
Další články k tématu