25. 7. 2016

Rizzoli & Isles slaví sto epizod a pomalu se loučí

Rizzoli & Isles slaví sto epizod a pomalu se loučí

Seriál Rizzoli & Isles (Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně) patří k jednomu z nejúspěšnějších dramat současnosti, což dokazuje i skutečnost, že dnes slaví velký milník – svou stou epizodu. Této události se díky obrovské konkurenci dožívá stále méně a méně seriálů. Přesto se však stanice TNT rozhodla, že nadešel čas seriál ukončit a s postavami se na konci série navždy rozloučit.

Ve sté epizodě bude tým vyšetřovat vraždu v motorkářském baru a Jane se vydá v utajení do ženské věznice jako jedna z trestankyň. Angie Harmon, představitelka Jane, se premiérově ujala režie této epizody. Navzdory tomu se objevuje ve spoustě scén, takže fanoušci o nic nepřijdou. Méně prostoru měla v předchozí epizodě, aby dostala Harmon více času na přípravu režie té následující.

„Když jsme plánovali poslední sezónu celého seriálu, podívali jsme se znovu na pilot a přemýšleli jsme nad tím, že bychom udělali něco jiného, ale v tom samém tónu jako byla právě pilotní epizoda. To byla poněkud temnější verze seriálu než ta, se kterou jsme se většinou potýkali,“ uvedla showrunnerka seriálu, Jan Nash. „Byla jsem nadšená, ale zároveň jsem se bála toho, že se tato epizoda od zbytku epizod tak liší,“ svěřila se Harmon.

Své nadšení ze sté epizody vyjádřil i prezident Warner Bros. Television Group, Peter Roth: „Dosažení vytouženého milníku stovky epizod je obrovský úspěch pro každý seriál. Ale dočkat se toho ve světě kabelové televize, kde jsou objednávky epizod nižší, je o to významnější.“

Přestože se formát seriálu během této stovky epizod až tak nezměnil, jednotlivé postavy za tu dobu ušly dlouhou cestu. Představitelka Maury, Sasha Alexander (která se také ujala režie, ale až desáté epizody této série), se přiznala, že byla během druhé epizody seriálu překvapená, když byla její postava na rande a začala být posedlá vysušenými rukami svého protějšku. „Začala ho diagnostikovat a přemítat, jakou nemocí zřejmě trpí. Pamatuju si, že jsem se tenkrát ptala Janet Tamaro, jestli má Maura Aspergerův syndrom. Místo toho, aby si užila rande s tímto pohledným mužem, se odchýlila od veškerých norem a začala na něj chrlit lékařskou terminologii. Hraní Maury mi bude chybět, protože má tuto zvláštní, zvídavou povahu,“ uvedla.

Pro Harmon byla naopak milým překvapením Janina vlídná stránka. „Jane je sice tvrdá, rázná, nebojácná a odvážná, ale co se týče mužů, začne se červenat a stydět. Láska ji dokáže nadchnout, a když jsme Jane spatřili poprvé, podle mě o tohle vůbec nestála. Postupně šla dolů její ochranná hradba a Jane začala odhalovat své srdce,“ sdělila.

Výkonný producent Bill Haber uvedl, že odkazem seriálu bude přátelství mezi hlavními postavami, což byl také důvod, díky kterému přistoupila Nash v páté sérii na nabídku pozice showrunnerky. „Tento vztah, který stojí ve středu seriálu, není něco, co byste v televizních dramatech viděli často. V komediích ano, ale ne mnoho dramat má jako jeden z hlavních elementů silné přátelství mezi ženami,“ rozvedla Nash. I samotná Harmon přiznala, že přátelství mezi Jane a Maurou je jako třetí postava v seriálu.

Co se týče konce seriálu, všichni mají smíšené pocity. „Rozumím tomu, že se to má stát, ale je to neskutečně smutné. Tohle je nejhezčí prostředí, ve kterém jsem pracovala,“ svěřila se Nash. Alexander pronesla, že by seriál klidně mohl pokračovat dál, ale přijde jí, že sedm sérií je krásné číslo: „Pro mě je to hořkosladký pocit. Jsem připravená přesunout se někam jinam, ale zároveň to tady miluju.“

S blížícím se koncem se mohou fanoušci těšit na návrat některých postav z předchozích sérií, včetně Mauřiny biologické matky Hope (Sharon Lawrence) nebo Janina mladšího bratra Tommyho (Colin Egglesfield) a jeho syna TJe. „Snažili jsme se vymyslet, jak bychom uspokojujícím způsobem ukončili příběhy všech postav až obrazovka zčerná. Neloučí se pouze diváci s postavami, ale také postavy a herci s diváky a s celým seriálem,“ uvedla Nash.

Alexander i Harmon jsou spokojené s tím, jak osud jejich postav skončí. Alexander sdělila následující: „Bude to opravdu dobré rozloučení. Je docela emocionální, ale líbí se mi, jakou cestu si Maura tento rok prošla. Jan odvedla hezkou práci a napsala nám lidské překážky, které jsme museli překonat, a to nám připomnělo, proč seriál tak milujeme a moc se mi líbí, jak to ukončili.“

Nash si je jistá, že fanoušci budou mít na finále seriálu své vlastní reakce. „Nepředstavuju si, že bude s naším koncem spokojený každý, ale to dokazuje, jak moc ten seriál milují. Pokud lidé s něčím vášnivě nesouhlasí, tak to znamená, že se do naší práce opravdu vcítili.“


Těšíte se na stou epizodu? Mrzí vás, že se seriál chýlí ke konci? Jak si představujete poslední scénu?

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Katka Mrkvicová

Katka Mrkvicová

tolik mých oblíbených seriálů letos končí,ale skutečně lituji jen dvou. Bones a Rizzoli & Isles. :-(...
před 7 roky
miabl

miabl

škoda:(
před 7 roky
medvidecek007

medvidecek007

Po tomhle seriálu se mi bude stýskat :-(
před 7 roky
Další články k tématu