18. 8. 2016

Zachary Levi a Anna Paquin v minisérii od Netflixu

Zachary Levi a Anna Paquin v minisérii od Netflixu

Před pár měsíci byla na Netflixu ve spolupráci s kanadskou televizní stanicí CBC objednána šestidílná minisérie Alias Grace. Drama se nechalo inspirovat skutečnou událostí z 19. století, ze které vychází i stejnojmenná kniha od spisovatelky Margaret Atwood, jež se stala předlohou seriálu. Ten vypráví příběh kontroverzního odsouzení Grace Marks, irské imigrantky, která se v Kanadě živila jako služebná. V roce 1843 byla odsouzena z vraždy svého zaměstnavatele a jeho uklízečky, přičemž nebylo nikdy skutečně prokázáno, zda se na vraždách aktivně podílela.

Roli služebné Grace Marks získala v červnu herečka Sarah Gadon, která se nedávno představila v minisérii 11.22.63. O měsíc později přišlo během Comic-Conu oznámení o obsazení herce Zacharyho Levie. Toho si můžete pamatovat ze seriálů jako jsou Chuck, Less Than Perfect, Telenovela nebo Heroes Reborn (Hrdinové: Znovuzrození). Informace o jeho roli však zůstávají v tajnosti. Spekuluje se, že by mohl ztvárnit Gracina komplice, Jamese McDermotta, nebo jejího zaměstnavatele/o­běť, Thomase Kinneara.

Do třetice se nyní k obsazení minisérie přidává herečka Anna Paquin, která se proslavila hlavní rolí v seriálu True Blood (Pravá krev). V Alias Grace si zahraje Nancy Montgomery, Thomasovu uklízečku a milenku. Nancy se s Grace zpočátku sblíží, ovšem brzy na ni začne žárlit, když zjistí, že o ni Thomas projevuje zájem. Nancy Grace ze zlosti propustí a krátce na to je nalezena brutálně zabitá. „Anna je neuvěřitelně všestranná herečka, která při své práci činí nepředvídatelné a fascinující volby. Pokaždé je radost ji sledovat,“ uvedla scenáristka seriálu, Sarah Polley.

Polley plní zároveň funkci výkonné producentky společně s Mary Harron, která se chopila i režie. Natáčení probíhá v současnosti v Kanadě a premiéra je v plánu příští rok na Netflixu a CBC.


Zaujal vás námět této minisérie? Přidáte si ji do svých watchlistů? Co říkáte na herecké obsazení?

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Gabik.029

Gabik.029

Já mám radost, že ty máš radost! ;)
před 7 roky
teraxa

teraxa

Obsazení je obří lákadlo, teď jen aby to dali pořádně do kupy :)
před 7 roky
Koldik

Koldik

same here, same here...
před 7 roky
Další články k tématu