Diskuze k článku Novinka pod lupou: Suburra (Netflix)
avatar uživatele
Marianno SVK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 4 | Vince Masuka
16. 11. 2017 / 20:49:52 (před 6 roky)
off

Nezvyknem tu vypisovať ale teraz som musel. Tak samozvaná znalkyňa seriálov ragelly tvrdí že Suburra je o ničom. Je to samozrejme jej názor, ale ak niekto videl seriál Gomorra, tak tento je minimálne tak dobrý ak nie lepší.
Tu sa ale preferujú americké seriály s nadprirodzeno, no a keď v nejakom nie je postava so superschopnostiami alebo komédia kde účinkujú tuční afroameričania alebo skupiny LGBTI, tak je to blud.
To si hovoríte o sebe seriáloví experti?

avatar uživatele
Bobš
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
17. 11. 2017 / 17:28:51 (před 6 roky)
off

Nenechte se odradit nízkým hodnocením v tomto článku. Fanouškům mafiánských zápletek má tento seriál hodně co nabídnout a určitě se nebudou nudit. Velkým plusem beru i to, že se zápletka odehrává v Itálii a nejedná se o klasický americký gangsterský seriál. Kdo má pořád koukat na to samé že?

První sérii jsem zhltnul hned a určitě budu pokračovat ve sledování. Díky tomuhle zážitku se mi do hledáčku dostal podobný seriál Gomorra, kterému dám určitě taky šanci.

avatar uživatele
leffo
Uživatel od první verze | Cool level: 2 | Jake Harper
17. 11. 2017 / 18:07:22 (před 6 roky)
off

Tak nějak mám pocit, když ta hodnocení čtu, že byste si měli dostudovat nějakou školu o filmu nebo aspoň estetice nebo naratologii, aby se ta vašeho hodnocení neplácala v bahně nevědomosti a naprostého amatérismu. Seriálový maniak, to určitě.

avatar uživatele
primabit
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
17. 11. 2017 / 19:23:32 (před 6 roky)
off

I já se musím přidat ke kritikům kritiků. Špatný výběr herců ? Ano, dva ze tří nejsou hezounci jako z amerických seriálů. A přesně proto jim to víc věřím. Další poznámka experta ... musím se na to opravdu dívat, abych to pochopil. Halooooo ???? Postavy nejsou jen černé nebo bílé. Vyvíjí se. Super. Komu se líbil film Suburra, ten si užije i jeho rozšířenou verzi.

Editováno: 1x | Naposledy: 17. 11. 2017 / 19:24:56
avatar uživatele
Tawni
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
17. 11. 2017 / 22:43:42 (před 6 roky)
off

Recenze mě překvapila, musím říct, že jsem čekala samou chválu, možná maximálně malé výtky. Také se tu moc nevyjadřuje, ale k tomuhle zkrátka musím.
Nechápu jak někdo může říct, že seriál je o ničem. Nechci se nikoho dotknout, ale jestli někdo tohle tvrdí, pravděpodobně nemá vůbec přehled o ničem, čeho se seriál týká.
Seriál naráží na skutečnou otázku mafie a korupce v Itálii. Dokonce cigánská rodina je inspirována skutečnou mafiánskou cigánskou rodinou, která v Římě působí.
Pokud se někdo moc neorientuje a má pocit, že by se v seriálu ztrácel, doporučuji prvně zkouknout film. Uvede vás do děje a seriál vám má přesto co nabídnout, protože se nedrží filmové dějové linky.
Většina herců podala fantastické výkony. Vypadá tam spousta postav jako smažky? Ano, vypadá. A víte proč? Protože oni mají být smažky. Jasně, mohl by nám závislého mafiána hrát třeba Raoul Bova (italský herec obsazovaný převážně do romantických slaďáků), ale kdo by tomu uvěřil?
A o to právě jde. Uvěřitelné postavy v seriálu s reálnou zápletkou. Na celém seriálu vidím jediné dvě chybky v uvěřitelnosti dvou záležitostí, které zde nebudu spoilerovat.
Hlavní trojka je suprová, navíc je seriál občas odlehčen nějakou tou vtipnou hláškou.
Takže, pokud vás někoho zajímá mafie a korupce a zvládnete sledovat více dějových linek (což je případ spousty seriálů), nepotrpíte si jen na amerických hezouncích a neustále se opakujících stejných zápletkách, rozhodně dejte seriálu šanci! A to ani nemluvím o geniálním filmu.
Jinak jsem ráda, že mám zaplacený Netflix, protože jinde se od cca 4. dílu všechny díly dají sehnat jen s anglickým dabingem, který seriálu hodně škodí.

,,Náboženství vzniklo ze strachu z mrtvých, společnost z živých," - Spencer
avatar uživatele
Tawni
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
18. 11. 2017 / 09:51:41 (před 6 roky)
off

Jen ještě dodám, že fanoušci se můžou těšit v roce 2018 na další italskou sérii z římského podsvětí jménem Baby, opět inspirovanou skutečnými událostmi, tentokrát o římských mladistvých, kteří se propadnou až na samé dno.

,,Náboženství vzniklo ze strachu z mrtvých, společnost z živých," - Spencer
avatar uživatele
Esgalnor
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
18. 11. 2017 / 21:27:08 (před 6 roky)
off

Tak vyloženě jako seriálový expert se tu přece jen nikdo neoznačuje. Každý máme jiný vkus, já při hodnocení taky koukal, jak lidi ten seriál hodnotí a fakt jsem byl zmatenej, že se mi to nelíbilo tolik, jako očividně všem ostatním. Tak jsme se sešly takhle tři výjimky, no. :D
Jak tam píšu, kdo asi viděl Suburru a líbila se mu, myslím, že bude mnohem spokojenější. Jenže já kdybych měl před každými pilotem ještě sledovat film, na který navazuje, popř. příbuzný seriál, musel bych mít k dispozici nafukovací den. Což teda bohužel nemám, no.

Důvtip je nade všechna bohatství lidí.
avatar uživatele
Son of Anarchy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
31. 12. 2017 / 01:19:07 (před 6 roky)
off

taky jsem az nemile prekvapenej rychlym odsouzenim serie po prvnim dile, ale beru ze to holt pisou lidi co vylozene asi bojkotujou mafianskou tematiku. Po dodivani treti serie Gomorry, ktera pro me neskutecne vyplnuje mezeru v zanru po ukonceni Zakonu gangu a Imperia jsem se nak nedokazal zasytit jinejma rozdivanejma serialama a tak jsem si vzpomnel na Suburru. A ona venku uz cela serie. Kdyz vezmu kvalitu Gomorry, tak jsem bral jako samozdrejmost, ze podobny scenare v jinym meste uz tolik fungovat nebudou, po zjisteni ze to je zastiteny Amikama tuplem. Takze velkymu zklamani bylo predejito uz pred rozdivanim. Prvni dil pomalejsi seznamovacka, ale nerekl bych ze je to nak dramaticky slozity, zamotany na pochopeni, aby u toho clovek musel vylozene sedet bez mrknuti a mel mit strach ze v minute ztrati pointu cele serie. Navic dil od dilu to nabiralo na obratkach, zadny natahavovaci dily, za dva dny nebylo co resit a dal bych si hned pridavek. Hlavni postavy xicht vedle xichtu, ale pro me snad jedine plus, byl snad Capone nebo Luciano nakej prototip lamace divcich srdci. Asi by bylo docela komicky kdyby byli vsichni vystylovani jak z 90210. Za me spokojenost aji pres tu US produkci. Jediny co bych vytknul, ze od pulky serie to je dohledatelny snad jen v anglickym dabingu, ta italstina me chybela. I kdyz je to slabsi odvar Gomorry, tak bych nad tim nelamal hul a kdo ma rad tenhle zanr, urcite at tomu da sanci.

Son of Anarchy