avatar uživatele

Rebi

off
JménoRebi
Věk31 let
BydlištěČR
Twitternemám
Instagram
Facebooknemám
Poznámka
Názory uživatelky Rebi
plakát
Lekce chemie
12. května 2024
další názory k seriálu

Život je nepředvídatelné překvapení

Upřímně řečeno jsem byla připravená na to, že to bude retro seriál o schopné mladé ženě, která musí bojovat s předsudky a zkostnatělým systémem své doby (což se samozřejmě i naplnilo, byť si myslím, že tam jsou ty společenské poměry hodně zobecněné a taky malinko přestřelené, protože kdyby byli všichni chlapi té doby takoví kreténi, tak bychom museli jako lidstvo vyhynout :-), ale překvapilo mě, že je to tak velké lovestory. Sice jsem si po druhé epizodě říkala, o čem proboha může být dalších šest dílů, ale tvůrci mají pořád co vyprávět a je to moc hezký a lidsky milý příběh (a naštěstí každého blba vyvažuje i nějaký ten slušný a dobrý člověk). Přiznám se bez mučení, že jsem chvílemi brečela jako želva, a že jsem v žádném případě nečekala, že se mi seriál bude až TAK MOC líbit :-). Rozhodně se chystám přečíst i knižní předlohu a jsem zvědavá, jestli se tam taky ke slovu dostane hafan Šestatřicítka :-)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Léto, kdy jsem zkrásněla
25. dubna 2024
další názory k seriálu

Propastný kontrast v náladě první a druhé série

První série byla skvěle pohodová a prosluněně prázdninová s náctiletými láskami a vším, co k relativně bezstarostným teenagerským letům patří. Byla to příjemná oddychovka, ze které na člověka dýchlo léto a dovolenková atmosféra, byť tam někde pod povrchem probublávaly problémy (asi jako když se vám občas o dovolené vkrade do myšlenek skutečný život, v tu chvíli na míle vzdálený), a já si sledování celkem dost užívala. Jenže pak přišla druhá série a bylo to jako studená sprcha plná deprese a nekonečné beznaděje (kdybych to měla popsat barvami, tak první série byla žlutobílá jako slunce nebo pláž, případně průzračná jako voda, a druhá série čpěla černotou, v lepším případě půlnočně modrou). Upřímně řečeno jsem na něco takového nebyla připravená (ani po závěru první série, který byl dojemný, ale pořád nadějeplný) a z mého pohledu to seriálu ubralo na hodnocení dobrých deset procent. Zatímco v první sérii jsem Belly fandila s jejím rozhodnutím vzít konečně život do vlastních rukou a trochu si o prázdninách užít, ve druhé sérii jsem se nemohla zbavit dojmu, že se až pateticky hrabe ve všech nezdarech a všichni si libují v sebelítosti a odevzdaném smutku, nemluvě o tom, že to dost sklouzlo do klišé milostného teenage trojúhelníku, kdy se hlavní hrdinka nemůže rozhodnout, kterého z bratrů vlastně miluje a přeskakuje mezi nimi jako pingpongový míček a přitom se tváří hrozně vážně jakože řeší dospělácké problémy. Škoda. Do třetí série si nemyslím, že bych se pouštěla :-(

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Vytoč mého agenta
17. dubna 2024
další názory k seriálu

Nevyužitý potenciál a průměrná vztahovka

Podle upoutávek jsem si myslela, že seriál bude více o hereckých hvězdách a jejich manýrech, trampotách a trapasech a že si budou sami ze sebe dělat legraci, ale ve výsledku je to jen průměrná vztahovka lidí z agentury a celá ta dějová linka o českých hercích a herečkách je hned od druhé epizody tak upozaděná (nebo trapná), že mě to prostě nebavilo, navíc mám pocit, že tam nějaká ta „herecká etuda“ byla často přifařená jen aby se neřeklo :-( A přitom to v pilotu s Klárou Issovou vypadalo vcelku dobře. Škoda, podle mě hodně nevyužitý potenciál a špatně uchopená látka. Ani to nemusím dokoukat, čtyři epizody bohatě stačily.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
Jeho poslední slova
16. dubna 2024
další názory k seriálu

Dobrý thriller v pozvolném tempu

Poměrně povedený thriller, který je sice pozvolný a víc psychologický než akční, ale rozhodně dokázal udržet moji plnou pozornost. Občas jsem sice kroutila hlavou nad naivitou hlavní hrdinky v podání Jennifer Garner (jakože nikdo, kdo už dneska viděl nějaký špionážní film či seriál, by asi neměl tak dlouhé vedení a možná by tak sveřepě nešťoural do minulosti, kterou před ním jeho životní partner tajil), ale jinak dobrý. Na konci jsem sice čekala, že vyjednávání Hannah s mafiánským consiglierim bude mít nějaký velkolepější nebo působivější výsledek (zvlášť když se u toho tvářila tak drsňácky a jako že ví, co dělá), ale takhle to bylo asi svým způsobem reálnější, byť jsem teda hlavním hrdinům přála happy end a vlastně celý seriál jsem si myslela, že se pak někde sejdou, až se situace uklidní. Celkově jsem ale spokojená (po fiasku se seriálem Podruhé mě neoklameš jsem neměla velká očekávání) a dokonce přemýšlím, že si přečtu knižní předlohu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Extraktoři
28. března 2024
další názory k seriálu

Vydařená kontrarozvědka

Opravdu vydařený český „špionážní“ seriál, který mě příjemně překvapil. Je to dobře zahrané, všem jsem jejich postavy věřila, zápletka a děj jsou taky věrohodné (zvlášť všechno to kupčení na ministerstvu a korupce na vysokých postech), jediné trochu navíc mi přišla osobní dějová linka plukovnice Váchové a její sestry/dcery, i když chápu, že se nejspíš tvůrci snažili ukázat, že lidé s tímhle povoláním vlastně nemají čas na nějaký osobní život. Naopak se mi líbilo, že nezapomněli naznačit problematiku PTSD, a i podmínky v iránském zajetí byly dost věrohodné. Za mě tedy naprostá spokojenost, seriál mě dokázal udržel nalepenou na obrazovku - jednak jsem chtěla vědět, jak to celé dopadne (spíš postup, než výsledek, protože je to přece jen odvozené od skutečného případu dvou zajatých českých dívek, a u toho všichni víme, jak to dopadlo), a za druhé mi bylo s postavami chlapáckých extraktorů i plukovnice prostě dobře. Mimochodem postava plukovnice a její herecká představitelka si vysloužila můj obdiv za to, jak dokázala zůstat v klidu a dokonce se usmívat i v situacích, kdy by byl člověk naštvaný na maximum, což jí pak dost pomáhalo při vyjednávání, to bylo parádně zahrané.
Kdyby byla stejně povedená, s chutí si nechám líbit další sérii s novým případem :-)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Black Snow
21. března 2024
další názory k seriálu

Detektivka z australského venkova

Dobrá detektivka o odloženém případu z australského venkova, kde každý zná každého a každý někomu něco dluží nebo na někoho něco ví, navíc se řeší ne právě korektní vztahy k původním obyvatelům a všechno je to patřičně zašmodrchané, takže jsem až do konce netušila, kdo by mohl být vrah (v průběhu se moje tipy různě měnily), což oceňuju. Sympatický byl i hlavní vyšetřovatel z oddělení odložených případů z velkoměsta v podání „vikinga“ Travise Fimmela, který ve vedlejší dějové lince řeší své osobní trauma. Seriál je napínavý (byť nečekejte moc akce, jde spíš o psychologické drama) a navzdory všudypřítomnému australskému horku i slušně temný, bez problémů mě udržel přilepenou na obrazovku, tudíž spokojenost a poměrně milé překvapení.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Ghosts
21. března 2024
další názory k seriálu

Duchařina s britským humorem

Britský komediální seriál o mladém manželském páru, který po vzdálené příbuzné zdědí šlechtické sídlo plné duchů. Seriál není žádná taškařice, u které se budete popadat za břicho, ale spíš úsměvná mozaika britského humoru. Čím déle jsem na seriál koukala, tím víc jsem si jeho postavy oblíbila, a určitě se našlo i pár okamžiků, kdy jsem se u toho nahlas smála (jako u šedé dámy, která s křikem padala z okna stále ve stejnou hodinu brzy nad ránem :-). Poměrně nepoužitelný manžel Alison mě sice občas vytáčel a říkala jsem si, k čemu ho vlastně taková chytrá a podnikavá holka jako ona má, ale jako celek to fungovalo dobře a byla to příjemná oddychovka.
Zkusila jsem kouknout i na americký remake, ale u toho jsem nevydržela – vzhledem k tomu, že jsem začala s britským originálem, přišlo mi to pak trapné, zejména ty změny v postavách duchů, kdy kromaňonce nahradili indiánem apod., a protože dějově očividně nešlo o nic nového a tvůrci opravdu čistě opisovali, byla by to pro ně jen ztráta času, když jsem s BBC verzí byla spokojená :-)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Podruhé mě neoklameš
9. března 2024
další názory k seriálu

Hodně velká slabota

Uf, tak tohle byla hodně velká bída. Čekala jsem napínavý thriller a místo toho dostala něco ve stylu Katie Fforde - mizerné herecké výkony, přihlouplé chování postav a dialogy (nejhorší byl vyšetřovatel a jeho manželka, to byl fakt vrchol trapnosti), nízkorozpočtové pojetí (kamera a celkový dojem), zkrátka hrůza a děs :-( Navíc jsem se celou dobu nemohla ubránit pocitu, že je to jaksi genderově prohozené, že v knižní předloze musel být hlavním hrdinou muž, protože jen tak by většina věcí dávala logický smysl (třeba proč se ho chůva bojí). Víc než první epizodu nedám, už to byla ztráta času :-(

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
30 %
plakát
Smysl pro tumor
28. února 2024
další názory k seriálu

Povedený seriál s přesahem

Tenhle seriál jsem zkusila hlavně kvůli onomu poměrně kontroverznímu tématu a musím se přiznat, že se mi ve výsledku líbil. Sice jsem byla u pilotu (a vlastně i u některých dalších epizod) dost zaskočená, že ČT vysílá tolik sexu před 22 hodinou (nemluvě o tom, že mi ty scény přišly vcelku nadbytečné, ale budiž, chápu, že tvůrci musí nějak zaujmout, příp. divákům vynahradit ono emoční trauma :-). Jinak jsem ale byla příjemně překvapená, že onen převzatý koncept (tuším, že originál je asi belgický) ze seriálu nijak okatě netrčí (jako tomu bylo třeba u Případů mimořádné Marty), a líbí se mi i to, že se nijak zvlášť nepitvá v sáhodlouhých dojemných scénách. Plusem za mě je i to, že se seriál točil v Hradci Králové (poznala jsem historické náměstí), a hodně se mi líbí ony rozhovory na konci každé epizody se skutečnými pacienty – to mi přijde jako nevšední přesah, který si zaslouží palec nahoru. Excelentní byl ve své roli i Jiří Bartoška (a díky seriálu jsem objevila hru Rummikub :-). Jediné, co mi v seriálu vadilo, byli Filipovi rodiče, tam mě absolutně nezajímaly jejich problémy s dlaždicemi (i když samozřejmě chápu, co se tím tvůrci snažili říct) a Tereza Brodská mi přišla nepřirozená a hrozně mi lezla na nervy. Jinak ale zajímavý seriál s neoddiskutovatelnou přidanou hodnotou (asi nejbrutálnější mi přišla šestá epizoda s oním prozřením, že lékaři jsou taky jen lidi a občas dělají svá rozhodnutí i na základě vlastních ambicí bez ohledu na dobro pacienta :-(

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Lioness
28. února 2024
další názory k seriálu

Velkohubé špionské zklamání

Tohle bylo ve výsledku celkem zklamání. Sice se to tváří neuvěřitelně drsně a superšpionsky, ale ve skutečnosti se seriál jen hnípe v emocích a snaží se jakože pracovat s morálními dilematy, trochu jako by se tvůrci nemohli rozhodnout, kterou cestou se vydat, a já jim tak nakonec neuvěřila ani jedno :-(. Celých osm epizod čekáte na něco (nějaký velký zlom, rozuzlení), co vlastně nepřijde (byť konec to naštěstí má). Rozhodně bych si v seriálu přála víc té špionážní práce (když už byla tak masivně proklamována) a méně emočních výlevů, například dějová linka s dcerou Zoe Saldany mi přišla úplně mimo (nemluvě o tom, že bych milou teenagerku seřvala na dvě doby, místo abych ji coby rodič litovala, protože v autě řízeném svojí teenage kamarádkou neměla co dělat, a navíc očividně nedodržela ani zákaz muchlování). A velká herecká jména jako Morgan Freeman nebo Nicole Kidman (ta je mimochodem po posledních plastických operacích v obličeji tak nepřirozeně gumová, až mě z toho bolely oči) měla v seriálu nakonec tak okrajové či nevýrazné role, že by jejich part klidně mohl odehrát nějaký stážista, a (kdyby je odstranili z plakátu) ani byste si toho nevšimli. A vytáčela mě i neprofesionalita postav, kdy si velitelka operace CIA bere na akci soukromý mobil (to je tak nereálné, až to bolí, vždyť třeba ani členové vězeňské služby u nás si nesmí brát soukromý mobil do práce), a neskutečně pitomě se chovala i postava nasazené „lvice“ (podle toho, co v utajení předváděla, by ji odhalili během prvního dne). Seriál podle mě nesplnil, co tak velkohubě sliboval, a nevyužil možný potenciál (což se v plné kráse ukáže až na jeho samém konci, nebo alespoň já celou dobu čekala, co z toho bude, a nedočkala jsem se).

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %