1. 7. 2013

Dexter se vrátil na vrcholu, Ray zbořil rekordy

Dexter se vrátil na vrcholu, Ray zbořil rekordy

S koncem sezóny ustaly také naše pravidelné SARS novinky, neboli informace o ratinzích a sledovanosti oblíbených (a méně populárních) amerických seriálů.

Nicméně nedělní premiéra finální série Dextera a první epizoda Raye Donovana strhly takovou pozornost, že by byla chyba vás o tom neinformovat.

Oba seriály má na svědomí stanice Showtime, jejíž ředitelé si po včerejšku můžou gratulovat. Ray Donovan přinesl stanici dosud největší čísla sledovanosti pilotní epizody, a to i přesto, že tento díl Showtime uvolnila na internetu již před dvěma týdny. Rayovi předcházel Dexter, který zaznamenal nejlepší premiéru řady v celé své osmileté historii.

Raye si v televizi nenechalo ujít 1,35 milionu diváků. V porovnání je to o pětadvacet procent více, než dosavadní šampion Homeland (1,08 milionů). Kromě toho se celková čísla za noční opakování vyšplhala až na 2,22 milionů, o celých 61 procent více než u Homelandu.

Zmíněné předpremiérové online sdílení začíná být pro Showtime typické. Raye si pustilo 816 000 předpla­titelů ve službě On Demand (na vyžádání), a to vůbec nemluvíme o milionech dalších lidí (nepředplatitelů) po celém světě, kteří si epizodu stáhli zadarmo.

Ještě větší úspěch měl v neděli večer Dexter. Poslední série si s výsledkem 2,5 milionů polepšila o čtyři procenta oproti loňské rekordní sledovanosti první epizody. Celkem za noc si Dextera (a divokou Deb) pustilo 3,2 milionů lidí. Jistě zde stojí za zmínku, že všechny dřívější série o populárním vrahovi měly premiéru až na podzim.

Dexterův úspěch při lákání diváků k novým seriálům byl jistě jedním z hlavních faktorů, proč stanice zvolila jeho nasazení na léto v kombinaci s Rayem Donovanem. Vypadá to, že tento krok byl správný.


Viděli jste už nového Dextera? Potěšila vás epizoda? Co říkáte na Raye Donovana? Budete sledovat dál?

(Zdroj: THR)

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
ragelly

ragelly

Stoprocentně :)
před 10 roky
manro

manro

Návrat to byl co se podle čísel sledovanosti týče moc dobrý ale podle dílu musím říct že to nebylo úplně ono...
před 10 roky
Boučis

Boučis

Bojim se co na nás tvůrci Dextera chystají. Skvělou sednou řadu už asi nic nepředčí ale uvidíme. První díl...
před 10 roky
Další články k tématu