2. 7. 2013

Bible bude mít pokračování

Bible bude mít pokračování

Mark Burnett už vymýšlí pokračování svého letošního hitu The Bible. Minisérie, která zapříčinila vzestup History Channel v oblasti originální programové skladby, se nyní přesune na NBC.

A.D.: Beyond the Bible je název projektu, který navazuje na Bibli. Burnett tímto pokračuje ve své spolupráci se stanicí NBC, kde také produkuje reality show The Voice. Dílo příběhově začíná během následujících dnů po ukřižování Ježíše. NBC doufá, že naváže na úspěch History Channel, kde Bible debutovala se 13,1 miliony diváky.

Od dubna, kdy minisérie vyšla na DVD a Blu-ray, se jí prodalo více než milion kusů. Bible se tak stala nejprodávanější minisérií v celé historii.

„NBC je nadšená z očekávaného pokračování Bible, které uvedeme na naší komerční stanici,“ řekla Jennifer Salke, prezidentka sekce zábavy. „V prostředí televizní komunity byl o tento projekt nebývale velký zájem. Jsme rádi, že Mark do nás vložil důvěru a umožnil nám podílet se na pokračování úspěšné minisérie.“

Produkce A.D.: Beyond the Bible se ujme kromě Burnetta také Richard Bedser. Projekt je dalším důkazem vzrůstajícího zájmu o limitované série, které nahrazují klasické seriály. Stanice FOX oznámila oživení 24 hodin (24: Live Another Day) a minisérii Cosmos. Kabelovka FX má adaptaci filmového Farga a v příští sezóně se do vysílání dostane hned hrstka dalších minisérií, např. Resurrection.

Úspěch Bible dokázal, že američtí diváci mají zájem o příběhy s náboženskou tematikou, především pokud je vytváří kabelové stanice. „Věděli jsme, že tento předmět bude naše diváky zajímat,“ řekl Dirk Hoogstra, viceprezident vývojové a programové sekce History Channel.


Jste zvědaví na pokračování Bible? Souhlasíte s tím, že náboženská tematika je lákavým žánrem pro velké publikum? A co vzestup minisérií? Oceňujete tento narůstající trend? Nebo máte raději dlouhé, mnoholeté seriály?

(Zdroj: THR)

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Airasza

Airasza

Mě tahle zpráva neuvěřitelně těší. Sice nejsem fanouškem náboženské tematiky, ale tenhle seriál se mi hrozně...
před 10 roky
Pacik77

Pacik77

Prostě dokument inspirován skutečnými událostmi, stejně jako Hobit a Pán prstenů, akorát, že kvůli Pánovi...
před 10 roky
Earenis

Earenis

Ještě jsem Bibli neviděla celou, ale těch pár dílů potenciál rozhodně mělo, takže jsem zvědavá i na...
před 10 roky
Další články k tématu