5. 7. 2013

So You Think You Can Dance mění vyřazovací formát

So You Think You Can Dance mění vyřazovací formát

Noční můra, kterou bylo živé vyřazování v desáté sérii taneční reality show So You Think You Can Dance (Umíte tančit?), je u konce. Bylo k tomu potřeba pouze 48 hodin a obrovská vlna protestů ze strany fanoušků.

Celá bouře začala během úterní noci, kdy se vysílala první živá epizoda, ve které probíhalo vyřazování. Na začátku dílu porotce Nigel Lythgoe oznámil, kterých šest tanečníků dostalo minulý týden nejméně diváckých hlasů, a tudíž jim hrozí vypadnutí. Hned poté poslal dva z nich do bezpečí. Zbylí čtyři tančili sóla o přežití a poté Nigel ze soutěže vyřadil Carlose Garlanda a Brittany Cherry.

Problém byl v tom, že Carlos a Brittany poté museli jít do zákulisí, zahodit smutek, dát se dohromady a později během večera se vrátit na scénu, aby vystoupili se svými již bývalými partnery v jejich tanečním vystoupení.

Fanoušci hned vzali Twitter útokem, tvrdili, že se kvůli vyřazování v úvodu nesl celý díl ve smutném duchu, a navíc vyřazení tanečníci neměli dostatečnou motivaci zatančit své číslo na stoprocentní výkon, když už jim přece o nic nešlo.

Nigel včera prostřednictvím Twitteru oznámil, že soutěž vyslyšela výzvy fanoušků a tvůrci se rozhodli formát změnit: „Bereme si k srdci vaše rady. Zveřejnění hlasování bude probíhat na začátku dílu, vyřazování na konci. Doufám, že to bude tanečníky v ohrožení inspirovat.“

Stejně jako v posledním díle tedy bude šest soutěžících s nejméně hlasy oznámeno hned na začátku. Ihned poté budou dva z nich posláni do bezpečí. Následovat budou taneční vystoupení jednotlivých dvojic. Na konci epizody potom čtyři tanečníci v ohrožení zatančí svá sóla a dva z nich budou ze soutěže vyřazeni.

Podobný formát měla show již loni během deváté série, kdy poprvé od první řady neměla soutěž svou samostatnou vyřazovací epizodu.


Sledujete SYTYCD? Jak na vás působilo vyřazování hned na začátku? Jste rádi, že tvůrci přistoupili k této změně?

(Zdroj: TV Line)

Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Biskin

Biskin

Já koukám většinou jen na castingy a pak na vybraná čísla ve finále. Baví mě koukat většinou jen na...
před 10 roky
ragelly

ragelly

Pro mě je to jedna z nejlepších reality shows. Tohle vyřazování na začátku mě minulý týden zaskočilo,...
před 10 roky
lalida

lalida

Vedle Survivor a Amazing Race moje neojoblíbenější americká reality show. Viděla jsem všechny řady a tuto...
před 10 roky
Další články k tématu